Natacha Senders

Kantoor

Tantra heeft me geholpen om veel meer te leren leven in het ‘hier en nu’. Met alles wat er is; ook met mijn lastige kanten. Ik kan die nu meer accepteren en er zelfs compassie en liefde voor voelen. Dat heeft me geholpen bij de opvoeding van mijn kinderen. Als moeder komen soms de meest verschrikkelijke kanten in me omhoog. Ik hoef die niet meer weg te moffelen; ik kan ze nu recht in de ogen kijken. Door liefdevoller naar mezelf te zijn, kan ik ook meer liefdevol zijn naar mijn kinderen.

Waar er vroeger veel boosheid was, is er nu veel meer zachtheid. Ik raak minder snel verstrikt in de dingen. Dat heeft wel tijd nodig gehad, het was niet in een jaartje gepiept. In het begin dacht ik wel eens: ‘mijn god, gaat dit wel iets voor me doen?’ Nu kan ik wel zien dat veel dingen echt doorgestroomd zijn, opgelost.

Niet alleen als student, maar ook als medewerker van het Centrum voor Tantra kom ik tegen hoe alles werkelijk waar mag zijn. Ook op kantoor hoef ik mijn donkere kanten of mijn levendigheid niet achter te houden.

Ik ben een praktisch en geordend iemand. Naast mijn werk voor het Centrum ben ik ook opruimcoach en professional organizer. Die kwaliteiten neem ik mee in mijn werk hier; ik hou er van om helderheid en duidelijkheid te creëren voor iedereen.

Ik lever ook graag een bijdrage aan het uitdragen van de zorgvuldigheid, de liefde en de aandacht van het Centrum. Mensen vertellen makkelijk hun verhaal aan me, ik kan goed luisteren en heftige oordelen komen niet zo snel in me op. Ik hou van deze ondersteunende rol en ik voel me hier erg op mijn plek.