Marielle Boerstoel

Directeur

Stuur Marielle een bericht.


Artikelen door Marielle:

Ik hou van de schoonheid van goed organiseren

 

'Ik weet nog dat ik op de laatste dag van mijn eerste introductiegroep de cirkel rondkeek en dacht: dit is zó rijk, zó vol, zó avontuurlijk... en ik heb er nog maar een glimp van gezien.

Na die week kwam mijn leven in een stroomversnelling terecht. Ineens deed ik een aantal dingen gewoon: een groot project leiden, ik reageerde op de oproep van het Centrum om bij te gaan dragen aan de Community Avonden en ik verhuisde terug naar Amsterdam. De verhuisdozen stonden nog in de woonkamer toen ik alweer naar Bali vertrok voor de retraite 'Tantra in het Paradijs'.

Nu ik heb deelgenomen aan de Tantra Training, valt het me op dat ik veel makkelijker kan omgaan met alle verrassingen die het leven biedt. Nu vind ik al die verrassingen superleuk of leerzaam. Er is meer ontspanning in me, juist doordat ik me bewust wordt van mijn spanning. Waar ik voorheen van weg wilde bewegen, daar beweeg ik nu juist naar toe. Dat geeft heel veel ruimte. Niet dat dat het doel is trouwens; het gebeurt gewoon. Echt wonderbaarlijk.

Ik begon aan Tantra omdat ik wilde leren hoe ik bij mezelf kon blijven in contact met anderen. Ik ervaar nu letterlijk hoe het contact tussen mij en een ander verdiept op het moment dat ik mijn aandacht meer in mijn eigen lichaam breng. Ik voel die ander juist béter aan! 

Wat ik als mijn belangrijkste taak zie als directeur van het Centrum voor Tantra, is het opzetten van een duurzame, toekomstbestendige organisatie. Het zou zó zonde zijn als dit Centrum zou ophouden te bestaan als Carla en Remmelt ooit stoppen met werken. Ik wil dat dit werk nog heel lang doorgegeven kan worden. Allemaal ook uit eigenbelang trouwens: ik hou er zo van om te oefenen met andere Tantrika's!

Ik leer veel van het werk dat ik doe voor het Centrum. We zijn een lerende organisatie: we zijn met z'n allen aan het uitvinden hoe we onszelf willen besturen. Ik was 28 toen ik mijn eerste leidinggevende rol kreeg. Ik dacht toen al: deze mensen hebben een huis, een gezin: hoezo zouden ze aansturing nodig hebben? Ik voel me meer iemand die faciliteert. 

Ik zie mijn rol als een bijdrage aan die prachtige trainingen waar de mensen voor bij ons komen. Daar moet je je moeiteloos voor kunnen inschrijven, de trainers die ze geven moeten lekker in hun vel zitten, de privacy wetgeving moet op orde zijn. Ja, ik hou van de schoonheid van goed organiseren.'

Mijn (werk) ervaring:

Ik werkte hiervoor als teamleider marketing & communicatie bij Natuurmonumenten, als communicatiemanager bij Weleda Benelux, als marketingmanager bij Terre des Hommes en als adviseur bedrijfsvoering bij zorginstellingen. Ik studeerde technische bedrijfskunde en deed een opleiding voor communicatiemanager bij van der Hilst. Ik ben sinds 2016 student aan het Centrum voor Tantra. Daarvoor heb ik o.a. een gestaltopleiding- en ontwikkelingstraining gedaan en ik heb gestudeerd aan het Boswijk Instituut.