Hein Meijer

Senior Assistent

Stuur Hein een bericht.


Komende groepen met Hein:

Het leven heb ik lange tijd als zwaar en donker ervaren. Ik bevond me vaak op duistere, diepe plekken van eenzaamheid. Het werk van het Centrum voor Tantra doet me langzaamaan wennen aan de mogelijkheid dat er goedheid is, in alle dingen. Dat leegte, stilte en duisternis naast beangstigend en desoriënterend ook te ervaren is als vormloosheid vol potentie. Jung schijnt iets gezegd te hebben als 'Enlightenment is not reached by imagining figures of light, but by making the darkness conscious’. Ik hoor daar een ondersteunende uitnodiging in om vol nieuwsgierigheid, draagkracht en gevoeligheid te blijven bij de ervaring, juist ook als het moeilijk wordt. Ik ben ook ontroerd over hoe ontzettend uitdagend het kan zijn om fijne gevoelens en emoties te omarmen.

Vanuit mijn eigen oneindige onderzoek ben ik heel graag bij het proces van mede-ontdekkingsreizigers aanwezig. Ik vind het vertrouwen en de moed die ik zie bij cliënten in mijn praktijk en deelnemers aan retraites van het Centrum voor Tantra inspirerend en voedend. Het voelt verdiepend en helend om de kwaliteiten die ik noodgedwongen ontwikkeld heb in te kunnen zetten ten dienste van anderen.

Na de Tantra Training hebben mijn toenmalige vriendin (en nu vrouw) en ik maanden doorgebracht in het boeddhistische klooster Plum Village. Tijdens deze voor mij belangrijke periode heb ik mij meer kunnen verdiepen in vormloosheid. Het pad van het Centrum voor Tantra voelt daaraan verwant en verwelkomt in mijn beleving ook juist de vorm.

Voor mij is het pad bij het Centrum voor Tantra een pad dat verder gaat dan ideeën over non-dualiteit of dualiteit. Daar waar sensualiteit en verlangen juist ook gezien worden als integraal onderdeel van het bestaan. Dit inclusieve gedachtegoed sluit aan bij mijn grote verlangen om bij te kunnen dragen aan diepgang in het dagelijkse leven. Om niet alleen in een hutje op de Himalaya maar ook tussen de matcha haver latte’s in Amsterdam het leven te kunnen ontvangen in al haar ondraaglijke schoonheid.

In mijn praktijk houd ik mij bezig met Acceptance en Commitment Therapy. Ik zie dat als een brug tussen de openende ervaringen van de retraites van het Centrum voor Tantra en integratie in het dagelijkse leven. In deze therapievorm zijn mindfulness technieken wetenschappelijk onderbouwd. Ik herken in deze methodiek enorm veel overlap met het gedachtegoed van het Centrum voor Tantra. Als je interesse zou hebben in een verkennend gesprek voor individuele sessies dan ben je van harte uitgenodigd om mij een bericht te sturen.