Bas Visser

Senior Assistent

Stuur Bas een bericht.


De folder van het Centrum voor Tantra lag al twee jaar in de la voordat ik me in 2011 durfde in te schrijven voor de Kerst Introductieweek. In die eerste week werd ik gegrepen door de teachings, de beoefeningen en wat het allemaal in me aanraakte. Het soort contact met mezelf en anderen, zo open, intiem, oprecht en waar. Zoveel kanten van mij waar ik het contact mee was verloren, of die ik überhaupt nog niet kende, konden weer stromen. Ruimte voor alles en in mijn eigen tempo, stapje voor stapje.

Het aanwezig zijn terwijl mijn proces zich ontvouwde heeft me vertrouwen en houvast gegeven. Toen ik na het afronden van de Tantra Training begon te assisteren en vanuit die rol getuige was van de processen van anderen werd ik nog enthousiaster. In die rol nog dieper in de materie komen, door samen met een team voor te bereiden, door oefeningen uit te leggen en te begeleiden geeft me veel. Ik vind het heerlijk om me ook medestudent te voelen terwijl ik in een begeleidende rol zit. De teachings opnieuw horen en elke keer weer een ander aspect opmerken. Het lichaamswerk waar ik steeds subtielere lagen van mijn spanning ontmoet en daardoor een ander ook steeds beter kan ontmoeten in dat proces.

Het proces van zelfonderzoek verbreedt, verdiept en verrijkt mijn leven dagelijks. Het maakt me meer en meer vrij in elk opzicht. Ik geniet van het dichter bij mijzelf zijn, een ruimer bewustzijn hebben en zo waarachtig mogelijk te zijn. Heerlijk om anderen vanuit deze ruimte te ontmoeten.

In mijn praktijk in Culemborg geef ik ook individuele sessies in lijn met het Centrum voor Tantra werk. Verder werk ik met Somatic Experiencing, dit is een vorm van lichaamsgerichte trauma verwerking.