Waar kan ik bij helpen?
Vanuit mijn eigen praktijk bied ik individuele sessies en relatiebegeleiding. Ik begeleid je onderzoek vanuit de inzichten van tantra en de lichaamsgerichte traumatherapie. Modern trauma-onderzoek over de werking van het zenuwstelsel biedt in mijn ervaring prachtige praktische aanvullingen op de tantrische benadering. Beiden gaan ervan uit dat we in essentie héel zijn en vol levensenergie. Om daarmee weer in contact te komen, hoef je niets aan jezelf te veranderen. Het is meer een kwestie van op zoek te gaan naar wat je in de weg is komen te staan om die verbinding te ervaren. Welke angsten, beschermingsmechanismen en fysieke blokkades belemmeren je om diep contact met jezelf te ervaren en je energie te voelen stromen? En als je een stel bent: Welke elke angsten, beschermingsmechanismen en fysieke blokkades belemmeren jullie om diep contact met jezelf en elkaar te ervaren, zodat jullie relatie een plek kan zijn waarin jullie allebei tot bloei kunnen komen? Als je die pijnlijkheden en beschermingsmechanismen in jezelf - en elkaar - écht durft te ontmoeten en te horen, ontstaat er vaak vanzelf meer ruimte, stroming en verbinding. Samen gaan we onderzoeken naar wat jou - of jullie - kan ondersteunen om meer ontspanning in die beschermingsmechanismen en angsten uit te nodigen.

Op zoek naar de wijsheid die te vinden is in je eigen lijf, hart en hoofd. Dan kan zich een pad van heling en groei ontvouwen. Als je als stel komt, kan je relatie een plek worden die dat helen en groeien ondersteunt. En zo ontdekken we steeds meer over wie we in essentie zijn.

Mijn benadering is dichtbij, inzichtvol, warm, wijs en praktisch. Ik hou ervan als álles mag meedoen in een sessie - het inzicht van je hoofd, de gevoeligheid van je hart en de wijsheid van je lijf.

Voor wie?
Je bent van harte welkom met of zonder ervaring met tantra. En met of zonder trauma. In je eentje of als stel.

  • Als je vastloopt in oude patronen, als je verlangt naar thuiskomen bij jezelf, als je verlangt naar je eigen diepte voorbij je 'gedoe', als je je (seks)leven als niet-vervullend ervaart.
  • Als jullie als stel verlangen naar meer intimiteit en vervulling in jullie relatie. Ik bied relatiebegeleiding en ook sessies voor stellen specifiek op het gebied van intimiteit en seksualiteit.
  • Als je naar aanleiding van een retraite bij het Centrum voor Tantra bepaalde thema's dieper in jezelf wil onderzoeken. Ook als je als stel een bepaalde beoefening uit de training wil verdiepen.

Praktische informatie

Individuele sessie (van een uur en een kwartier)
Tarief*: € 90,-

Relatie sessie (van anderhalf uur)
Tarief*: € 130,-
Voor stellen die verlangen naar meer verbinding, verdieping en intimiteit in hun relatie. Misschien kunnen jullie elkaar al een tijdje niet meer vinden. Misschien lopen jullie tegen steeds dezelfde dynamiek aan. Of worden er vaak dezelfde pijnlijke plekken geraakt. Misschien is het lastig geworden om in de moeilijkheden tussen jullie nog contact te houden met de diamanten van jullie relatie. We gaan met z'n drieën de dynamieken die er spelen tussen jullie laag na laag afpellen. Welke gevoeligheden liggen er onder de beschermingsmechanismen? Hoe kunnen jullie gaan samenwerken om op een goede manier om te gaan met de gevoeligheden die er spelen? Wat is er al wel, wanneer werkt het wél tussen jullie? Wat ondersteunt jullie om weer met meer ontspanning, openheid en verbinding te relateren? Zo kunnen jullie van je relatie een plek maken waarin jullie beiden aan elkaar kunnen rijpen en tot bloei komen.

Intimiteits sessie (van 2 uur)
Tarief*: € 250,-

Speciaal voor stellen die op zoek zijn naar meer verbinding en verdieping in hun intimiteit en seksualiteit heb ik een aantal sessies ontwikkeld die ik op maat voor jullie maak. In elk van die sessies verkennen jullie (met zoveel kleren aan als passend is voor jullie 😉 ) samen een oefening met tantrische uitgangspunten. Denk aan aanrakingsoefeningen, tantrische ademtechnieken en eventueel zelfs een massagetechniek. Jullie zouden dus in de sessie niet vrijen in de strikte zin van het woord.

Als tussen jullie de intimiteit vervullend is en het fijn stroomt, kunnen de sessies jullie samenzijn verdiepen en nieuwe mogelijkheden bieden - op reis in de ongelooflijke rijkdom die vrijen kan zijn.
Als jullie een stel zijn voor wie het zóeken is op het gebied van intimiteit, kunnen de sessies een opening bieden om elkaar weer te ontmoeten. In mijn ervaring in het werken met stellen, blijkt dat de lastigheid in intimiteit en seksualiteit vaak weinig met vrijen zelf te maken te heeft. Meestal weerspiegelt de dynamiek tussen de lakens wat er sowieso niet fijn loopt in de relatie.
Vaak is het voor stellen niet zo makkelijk om daar samen uit te komen. Dan stokt vaak de openheid en de stroming. En dan verlies je vervolgens het plezier om op speelse wijze jullie seksualiteit te verdiepen. Het fijne is dat we in de sessie direct met die thema's die er tussen jullie worden geraakt, kunnen werken.
In de sessies gaan we aan de hand van oefeningen op onderzoek naar waar het wél blijkt te stromen en heerlijk is tussen jullie. Die inspiratie neem je mee naar huis.
In de oefeningen komen ook die niet-helpende dynamieken op. Waar je elkaar niet kan vinden, bang bent de ander teleur te stellen, niet krijgt waarnaar je verlangt, je afgewezen gaat voelen, of niet durft te communiceren dat je het graag anders zou willen, etc. We onderzoeken hoe jullie daar samen op constructieve wijze mee om kunnen gaan in vrijen.
Vaak hoor ik van stellen dat het even wennen is dat ik erbij ben tijdens zo'n oefening. Maar dat het op een gegeven moment juíst heel fijn is, doordat mijn vragen en steun helderheid brengen in jullie dynamiek, waardoor er vanzelf meer opening en stroming ontstaat.
De sessies zijn dus een soort combinatie tussen tantra en relatietherapie, in een privéles.
Met de inspiratie uit de sessie en materiaal dat jullie mee naar huis krijgen, kunnen jullie thuis verder.

---
* Mocht geld een obstakel zijn: Aarzel niet contact op te nemen.
Als je wil bijdragen aan mijn mogelijkheden om ook plek te bieden aan mensen met minder middelen, aarzel dan ook niet om contact op te nemen.

Adres
De sessies vinden plaats in mijn praktijkruimte aan de Lekdijk bij Culemborg.
Mail me (via eef@centrumvoortantra.nl) voor meer informatie of om een afspraak te maken.