Reis in het Donker

Een vervolggroep op de Tantra Training

Deze vervolggroep geeft je de mogelijkheid om een aantal dagen in stilte in het absolute donker te verblijven.

Door de eeuwen heen hebben tantrika’s zich voor langere of kortere tijd in het donker teruggetrokken. Het donker is een diep kosmisch fenomeen. Als een vriend en een leraar kan het je helpen verder in de intimiteit met jezelf en het Mysterie te glijden.

In onze Mysterieschool is dit voor veel mensen een krachtige en weldadige en ervaring gebleken. Daarom bieden we het nu aan als een losse vervolggroep. Omdat het proces om ruime ervaring met stilte en meditatie vraagt, is het een vervolggroep voor mensen die de Tantra Training gedaan hebben.

De retraite bestaat uit een 7-daagse van 8 t/m 15 november 2026 en 3-daags blokje ter voorbereiding van 10 t/m 13 maart 2026. De voorbereidingsdagen volg je samen met de deelnemers aan Rijping en Bloei, het vervolg op de Tantra Training. Als deel van dat traject bereiden zij zich deze dagen ook voor om een reis in het donker te maken. Wanneer je de Reis in het Donker al eens gedaan hebt in de Mysterieschool, dan hoef je niet aan deze voorbereidingsdagen deel te nemen.

 

Je kunt je nog niet inschrijven voor deze groep. Als je bericht wilt ontvangen zodra de inschrijving is geopend, dan kan je hier je naam en mailadres doorgeven.  Meer mysterie groepen:

  Rijping en Bloei
  Tantrische Mysterieschool

  Staf
  Carla Verberk
  Remmelt van Kleef

  Locatie
  Meeuwenveen – Havelte

  1

  Het donker. In al haar onaantastbare ontastbaarheid raakt ze me aan. Ze omhult m’n contouren, zalft m'n schrik en koestert m'n hart. Herinneringen worden door haar gewassen en verzorgt. Gedachtes krijgen de vrije loop, haar weldadige vrede wijst de weg. Mijn lijf rust in haar dragende dik fluwelen aanwezigheid, lavend tot aan de zijdezachte transparantie van mijn ziel.

  Ondanks dat het duistere in mij de donkerte wél wil maar nog niet durft te ontmoeten, wijkt ze niet. Kordaat en duidelijk legt ze de waarheid bloot. Vanuit haar uitgestrekte verte, voelt ze zó dichtbij dat zelfs mijn schaduw verlangt in haar oneindige diepte op te gaan. Geduldig wacht ze op hun komst.

  De donkerte, als een plek waar 't buiten uiteindelijk ons binnen is, hemel en hel gelijken zijn, de Boeddha onvoorwaardelijk waakt, Shiva vriendelijk toekijkt en het Mysterie zachtjes roept.

  Jansje