Marie Le Mahieu

Trainer

Stuur Marie een bericht.


Relatie is voor mij de weg naar heling, naar een grotere eenheid, naar liefde met handen en voeten.

Het leven en zijn natuurlijkheid zijn werk laten doen, vraagt bewustzijn van me. Bewust worden, telkens weer en telkens verder. Met compassie waarnemen wat er in mij of in de ander wordt aangeraakt, zowel mooi als lastig, zowel ruim als verstard - dat ervaar ik als de richting in mijn leven. Daarvoor moet ik leren met grote en heftige energieën in mijn lichaam om te gaan. Met basale energieën die hard kunnen schreeuwen. Een grote hulp hierbij is mijn lief Viram en onze relatie. Terwijl hij me confronteert met mijn pijn, helpt hij me ook om een grotere ruimte te ervaren dan mijn eigen beperking. Relatie is voor mij de weg naar heling, naar een grotere eenheid, naar liefde met handen en voeten. Wat een verrukking om samen te kunnen uitvinden hoe dat gaat, samen met Viram.

Ik resoneer gemakkelijk mee met een ander, een deelnemer, een cliënt waardoor ik waardevolle informatie krijg over wat er in die ander energetisch gebeurt. Inmiddels heb ik steeds meer ervaring in wat ik kan bijdragen om het proces in de richting van heling te ondersteunen. Dat is vervullend voor me.

Ik voel me gelukkig en blij als iemand wil samenwerken op een pad van onthulling, als we onze energieën kunnen bundelen in de richting van het belichamen van al onze kwaliteiten: als een groeiende tuin vol kleurige bloemen. Daar leeft mijn passie, warm, vol en rijk.

De opleiding tot traumatherapeut heeft me veel en goed gereedschap gegeven om het zenuwstelsel van mezelf en anderen te begrijpen en te volgen in zijn weg naar ontlading en gezondheid. Het werk in de Ridhwan School leert me wat er in de diepte in me verscholen ligt, onder alle deining aan de oppervlakte, welke kwaliteiten er spreken door de vervormingen heen.

De noodzaak in de wereld om te leren samenleven met elkaar voelt groot. Persoonlijk werk zie ik als een belangrijke bijdrage hieraan. Als ik Tantra zou omschrijven, kom ik op het volgende:

Tantra als een liefdevolle moeder die alle ervaringen omhelst
Tantra als heldere vader die de richting wijst naar het juiste
Tantra als ruimte voor je persoonlijk onderzoek in verbinding met de ander

Opleiding en ervaring

TU Delft Bouwkunde // Jaartraining Centrum voor Tantra // Ridhwan School sinds 2008 // Somatic Experiencing volgens Peter Levine, werken met trauma // Hechtingsstijlen door Diane Poole-Heller // Karakterstructuren door Larry Heller // Integral Somatic Psychotherapy door Raja Selvam

Ik heb 15 jaar als architect gewerkt - waarvan 8 jaar in een eigen bureau
Sinds 2008 geven Viram en ik parengroepen voor het Centrum, sinds 2009 begeleid ik mensen individueel; en stellen samen met Viram. Sinds 2013 geven we samen trainingen aan therapeuten over werken met trauma.
Ik leef samen en ben getrouwd met Viram, ben ‘second mum’ van Leonore, Sarah en Zina