Jeroen Biegstraaten

Trainer

Stuur Jeroen een bericht.


Komende groepen met Jeroen:

Artikelen door Jeroen:

Tantra gaat voor mij over vrijheid, échte vrijheid

Niet de vrijheid om overal heen te gaan, of met niemand rekening te houden, of om alle regels aan je laars te lappen - hoe lekker dat soms ook is.

Ik doel op de vrijheid om juist nergens meer heen te hoeven, dat er niks anders hoeft.

De mogelijkheid om al mijn verschillende kanten en ervaringen welkom te heten; als waren ze gasten en ik de herbergier.

De vriendelijke goedgezinde gasten, en de lastige die wat extra aandacht nodig hebben.

Allen even welkom.

Jeroen Biegstraaten (1973)
Man van Marije Oostindie, vader van Koan Sam (2015), taekwondo en tantra leraar, liefst vieze buitenvoeten, lid van de Iron Maiden Fanclub, Aragorn wannabe.

Hoe kwam het nou zo?
Kerst 2007 deed ik samen met mijn geliefde Marije mijn eerste retraite bij het Centrum. Het was verschrikkelijk en het was prachtig. Ik was vol geraakt door de liefde, het respect, de nieuwsgierigheid, de ruimte en diepgang en het plezier wat ik er beleefde. Ik voelde hoe mijn sappen weer gingen stromen, als een de oude boom in Lord of the Rings die weer tot bloei komt. The Return of the King. Ik voelde me landen op een plek waar zoveel kwaliteit werd geboden dat ik deze bron helemaal leeg wilde drinken. Ik volgde (bijna) alle retraites die Carla, Remmelt, Theo, Kyo en Gem aanboden en ik maakte een wonderlijke tijd naar binnen mee. En dat alles met Marije, volop deel van dit liefdevolle, schurende, stromende avontuur. Natuurlijk volgden we samen de tantratraining (14) - en daarna bloeide onze liefde voor het werk verder op in het assisteren van groepen, vanaf 2012. Sinds 2015 geef ik zelf groepen.

Naast het studeren, boden we onze liefde voor het centrum ook aan in een nieuwe PR-groep, om het CvT zorgvuldig zichtbaar te laten zijn in het digitale tantrawoud wat ontsproot in Nederland. Ik volgde Marijes idee om eens een groot feest te geven voor de community en zo ontstond Het Feest der Verlangens. We rolden meer en meer het centrum binnen, en kregen van Carla en Remmelt waanzinnig veel vertrouwen en verantwoordelijkheid. Heel erg tof om zo bij te mogen dragen aan zo'n geliefde plek. Nu, jaren verder, geniet ik enorm van mijn trainerschap en het lidmaatschap van een levende community, zowel als leraar van een nieuwe generatie, als op (mede-)studentengebied. Ik ben ook erg blij om sinds de start van de Mysterieschool deel te mogen uitmaken van deze steeds terugkerende toegewijde beoefenaars.

2007: 1e retraite, Kerstgroep, bij Carla & Remmelt, samen met Marije
2010: Tantratraining 14
2012: 1e keer assisteren, Kerstgroep, met Carla & Remmelt
2014: 1e zelfstandige groep, Jong Tantra, met Jan Willem, Martina, Marije, Eef en Alieke
2015: 1e eigen groep, VONK, samen met Jan Willem
2016: student Mysterieschool
2020: 1e keer Tantratraining (TT22) samen met Carla, Eef, Eelco

Betrokkenheid / organisatie
2012: PR-groep opgericht
2013: Feest der Verlangens
2014: Syntegration / 'De Terp'
2014: Het Werkveld
2014: Samen met Carla, Remmelt en Marije meer en meer het dagelijkse bestuur van het CvT
2015: 'directeur' / uitvoerende taken op kantoor en in organisatie
2017: initiatiefnemer en bestuurslid studentenfonds Witte Tara
2018: intiatiefnemer broodfonds Groene Tara
2018: samen met Marie leMahieu dagelijks bestuur CvT
2019: Marielle Boerstoel neemt dagelijks werk van ons over, ik richt me volledig op trainerschap

Buiten het Centrum
- Geef ik groepen persoonlijk leiderschap voor mannen, genaamd ARISE.
- Ben ik verbonden als docent en organisator bij een fris mannenplatform, Mannenkracht, waarin we jonge mannen midden in de samenleving uitnodigen een eigen invulling aan het man-zijn te geven.
- Bereid ik de komst naar Amsterdam voor van Eldra Jackson & Rick Meisner uit 'The Work' voor hun prachtige werk.
- Bedien ik af en toe eens een passend bedrijf via The Red Academy.
- Richtte ik in 2006 Black Bear Taekwondo op, waarvan ik halverwege 2018 het hoofdtrainerschap overgaf aan mijn opvolger.
- Meer info op jeroenbiegstraaten.nl

Opleiding
Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Leiden, Joe Weston Acteerstudio, opleiding Hoofdtrainer & Coach TaekwondoBond Nederland, zo'n beetje het hele curriculum van het Centrum voor Tantra, Quasars bij A.H. Almaas en Karen Johnson, divers shamanistisch werk en mannengroepen.

Inspiratie
Osho, Hafiz, Chögyam Trungpa, Christopher Wallis, David Deida, Robert Bly, Ron Landré, Bruce Lee, A.H. Almaas, Morihei Ueshiba, Dan Millman, Joe Weston, Steve & Jo, James Hetfield & Lars Ulrich, Bruce Dickinson & Steve Harris, Tuomas Holopainen, Marco Hietala, Floor Jansen, F. Laloux, J.R.R. Tolkien, Patrick Rothfuss, Peter Levine, Eldra Jackson, Rick Meisner, Paul Auster, Peter Jackson, Gerrie & Bert, Carla Verberk, Remmelt van Kleef, Viram Verberk, Kyo Verberk, Rob Brezsny, Herakles, en 4 ever Marije O & Koan Sam Biegstraaten.

"Keep breathing, that's the key, just breathe!"
Gimli in Lord of the Rings (obviously out of breath)