Ivanka Eggenkamp

Kok

Artikelen door Ivanka:

Dezelfde aandacht en zorg waar in de groepsprocessen mee gewerkt wordt, breng ik de keuken binnen.

Ik hou erg van de manier waarop we werken in het Centrum: de aandacht, verfijning, schoonheid, zuiverheid, eerlijkheid. Zo bereid ik ook het eten tijdens de retraites: met veel liefde en aandacht. Het is een fijne plek om mijn liefde in mijn werk tot uitdrukking te brengen. De verfijning van smaken, kleuren, geuren, zodat de zintuigen geprikkeld worden in een extase van alles wat samenkomt.

Wat me elke keer weer raakt is de openheid - dat we waar laten zijn wat zich aandient, daarbij blijven - en de verfijning en zorgvuldigheid in de retraites. Door zo te leven, telkens weer mijn ogen te openen, te voelen en er niet van weg te gaan, kom ik steeds dichter bij mijn essentie. Mijn verlangen te leven, mijn energie te volgen, te blijven onderzoeken, maakt mij tot een levendig en krachtig mens.

Mijn eigen leven is totaal veranderd sinds ik in aanraking ben gekomen met Tantra. Het heeft mij zo verrijkt. Voorheen kon ik moeilijk voelen wat mijn verlangen was. Dat kwam niet aan bod in mijn opvoeding. Ik kan nu zeggen dat ik steeds meer mijn verlangen durf te erkennen. Als gevolg daarvan ben ik de opleiding tot holistisch beeldend kunstenaar gaan volgen.

Ik weet steeds meer wat ik wil, wie ik ben en durf hier meer en meer voor uit te komen. Ik heb ontdekt dat ik geen hoofdmens ben maar een creator: ik wil creëren, met mijn handen werken, dingen mooi maken. Deze ontdekking geeft me veel rust en acceptatie.

Ik ben een rijker, bewuster mens geworden en ben heel blij dat ik met de andere stafleden kan samenwerken en bij kan dragen aan het mooie, zorgvuldige werk van Tantra.