Atten van der Vlugt

Kok

Het voelde alsof ik tot op het bot werd gefileerd in het proces van onderzoek.

Het meest waardevolle voor mij aan Tantra zijn de praktische oefeningen waarin zoveel ruimte is voor zelfonderzoek. Het werkt inspirerend om in zo’n omgeving te koken, hierdoor wordt ook mijn eigen proces gestimuleerd. Samen met het team dit werk te ondersteunen voelt zeer bevredigend.

Ik kan ook erg blij worden van de verse groenten, het fruit, de kazen en andere voedselwaren, fijne, mooie biologisch producten die goed zijn voor lijf en lendenen.

Zelf heb ik ooit de training gedaan en een van de meest indrukwekkende momenten was voor mij het onderzoek over haat, woede, kracht, stilte en liefde. Het voelde alsof ik tot op het bot werd gefileerd in dit proces van onderzoek. Dit heeft een wezenlijke indruk achtergelaten, waarbij vele taboes sneuvelden in het onderzoek.

Op de kunstacademie in de jaren tachtig heb ik heel erg de vrijheid en ruimte leren waarderen om zo tot mijn eigen scheppingskracht te komen. Het beginnen in een leegte, een oningevulde ruimte is altijd zo spannend. Het toelaten van wat zich aandient, dat is voor mij een heel belangrijke waarde in het leven.

Dit is wat ik ook terugvind in Tantra.

Op dit moment ben ik erg geïnspireerd door het sjamanisme, probeer zelf groepen te geven en werkvormen te ontwikkelen. Als kunstenaar ben ik nog zijdelings bezig. Het koken voor groepen is nu de hoofdmoot waar ik mijn geld mee verdien en dat is erg waardevol voor mij.

Met alle liefs,
Atten