Op pelgrimage in India

Voor Remmelt en Carla naar India vertrokken, kenden ze Russill Paul eigenlijk niet. Behalve dan van zijn prachtige muziek, die we al jaren gebruiken in onze retraites.

Wie is Russill Paul?

Russills vader was een Christen, zijn moeder Hindoe. Hijzelf werd een Benedictijner monnik die ook studeerde in oude Hindoe tempels. Die combinatie maakt hem tot een erudiet leraar, een ruimdenkend mens én een begenadigd muzikant.

Vier weken lang waren Carla en Remmelt met Russill op pelgrimage in zijn geboorteland India. Onder zijn begeleiding gingen deuren open die normaliter voor westerlingen gesloten blijven. Zo konden ze deelnemen aan de rituelen in eeuwenoude Tantrische tempels. Het zingen van Mantra's maakte daar een belangrijk deel van uit.

Verwacht: Russill Paul opnieuw in Nederland

In de video hieronder vertelt Remmelt iets over de bijzondere tijd die hij en Carla hadden bij deze inspirerende leraar. Een tijd waarin ook een aantal spannende plannen zijn gesmeed...
In de zomer van 2017 kwam Russill Paul naar Nederland voor een unieke samenwerking met ons Centrum. We organiseerden naar aanleiding van het 25 jarig jubileum van het Centrum voor Tantra samen een groot evenement, waarbij Russil een concert en een lezing gaf voor meer dan 600 bezoekers. Daarna gaf hij samen met Carla en Remmelt twee retraites in Havelte.
We hebben de intentie naar elkaar uitgesproken om vaker te gaan samenwerken.
Naar alle verwachting komt hij binnenkort weer naar Nederland voor één of twee retraites over 'the Yoga of Sound'.
Interesse? We houden je op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Reacties op Op pelgrimage in India

 1. Hidde schreef:

  Het lijkt me heel bijzonder om op die plekken bezig te zijn met spiritualiteit. Fijn dat je er iets van deelt. Aan het eind van het filmpje komt de volgende vraag bij me op. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een christelijk en hindoestaans mensbeeld. Kunnen 'schepping' en 'manifestatie' ook beiden waar zijn? Zie gen 1:26,27.

  • Remmelt van Kleef schreef:

   Hai Hidde, dank voor je respons. Ik kan niet te zeggen hoe het in absolute zin zit.
   Het beeld van de manifestatie sluit beter aan bij mijn perceptie van de realiteit. Het heft de idee van onderscheid op. God enerzijds en daar, wij schepsels anderzijds en hier. Niet 2, maar 1. Non duaal.
   Ik voel me deel van de schepping en toch niet door iets of iemand geschapen. Ben benieuwd hoe jouw ervaring is. Groet Remmelt

 2. Jeannette schreef:

  o goddelijke lichtheid! jaaaaa

Geef je respons op 'Op pelgrimage in India'