Hoe vrij ben jij als je vrijt?

Kyo over Tantra en Seks

Tantra en seks; ze worden vaak in één adem genoemd. Tantra werkt graag met onderwerpen waar we van nature belangstelling voor hebben - en seks is daar zeker één van. We associëren seks vaak met plezier en genot. Maar er bestaat in ons ook veel verwarring, spanning, spijt en onvrijheid over seks.

In de manier waarop we vrijen, komt veel aan de oppervlakte over de manier waarop we in het leven staan. Het woord 'vrijen' nodigt ons uit tot vrij zijn, maar dat is soms nog een hele opgave. Hoe vrij ben je in vrijen? Wat moet jij allemaal presteren in bed?

Er is een hoop te leren over seks, vrijen en seksualiteit in bredere zin. De Nectar doorgaande groep voor paren, gegeven door Kyo en Gem, zijn geheel gewijd aan onderzoek naar onze beleving van seks. Hoe ervaar jij seks in verschillende gebieden van je lichaam? Hoe ervaar jij seks als je vrijt, en als je niet vrijt? Welke invloed heeft je seksuele energie op andere gebieden van je leven?

Hieronder vind je een video van Kyo over seksualiteit vanuit Tantrisch perspectief (22 min'). We wensen je veel kijkplezier.

Reacties op Hoe vrij ben jij als je vrijt?

 1. Magdalena schreef:

  Lieve Kyo,
  Het is al een tijd geleden, dat ik jou ontmoet heb. Het was tijdens een introduktiegroep, waaran ik niet zo'n leuke herinnering aan overgehouden heb! Inmiddels heb ik met mijn partner de training gedaan en wij zijn allebei helemaal vol van Carla en Remmelt!
  Net heb ik aandachtig naar jou geluisterd en ik ben vol van jouw schoonheid! Ik ben blij, dat ik mijn herinnering kon transformeren en een nieuw beeld ervoor in de plaats gekomen is! Het beeld van een vrouw, die zo bijzonder is, dat ik het verlangen voel, jou opnieuw te ontmoeten! Dank je wel
  Magdalena

  • kyo schreef:

   Beste Magdalena,
   Fijn ja, dat beelden kunnen veranderen: Ik ben benieuwd naar je herinnering en wie weet kunnen we daar nog eens over uitwisselen.
   Weet je welkom,
   Kyo

 2. Daniël schreef:

  Hoi Kyo,

  Met een hele grote glimlach en blijdschap gekeken naar deze video: erg leuk je weer eens te zien (en Gem ernaast) en te ervaren. Je humor, lichtheid én diepgang werken zelfs op video bevrijdend. Dank! Groetjes, Daniël Nelck, een oud Hippocrates lgt student van jou/jullie.

  • kyo schreef:

   Dank je wel Daniel, benieuwd hoe het nu met jou gaat! groet van mij

 3. Joop schreef:

  Na lang geleden een aantal dingen bij CvT gevolgd te hebben, onze eigen weg gegaan. Veel inzicht gekregen, maar ook veel verloren. Onder andere sex. Alles.

  In deze video is voor mij zo prachtig verwoord hoe ik 't wil. Daar heb ik alles voor over om te bereiken. Alles is benoemd over de hele breedte van het spectrum. Prachtig.

  • kyo verberk schreef:

   Goed om te horen Joop, ik weet niet of je zoiets bereikt in de zin van moeite voor doen, ik ervaar het als onderkennen van m'n aannames over wat vervullend is, en dan onderzoeken of genot en vervulling ook echt bepaalde condities heeft, en welke dan. In de directe ervaring blijkt er dan zonder vast te houden aan mijn aannames zoveel rijkdom te zijn.

 4. Wim schreef:

  Lieve Kyo,

  Dat ben je ook,zo lief, k heb nog weinig ervaring met tantra maar wat mijn vrijheid betreft tijdens het vrijen, dat is sinds kort veel veranderd, het klaarkomen is geen prioritair gegeven meer, we genieten van elkaars lichaam en het mooie ervan , de yoni en lingam krijgen een ander benadering veel liefdevoller, iets om te koesteren
  Veel groetjes , ik zou jullie heel graag eens ontmoeten
  Namaste Wim

 5. Sangeeni schreef:

  Heel fijn Kyo, om je zo te horen over sex, sexuele energie, vrijheid in vrijen, sexuele energie ook in leven. Voor mij is het helemaal niet vanzelfsprekend me vrij te voelen in vrijen. Gun het mezelf wel enorm en door naar je te luisteren, voel ik mijn verlangen en ook mogelijkheden, mmmm.......wat heerlijk. Liefs,Sangeeni

Geef je respons op 'Hoe vrij ben jij als je vrijt?'