In memoriam: Tanja Ceha

Tantra NederlandTanja Ceha hoort bij de studenten van het eerste uur, begin jaren '90. Ze was deelnemer in de eerste Tantra Training en behoorde tot een clubje van zes jonge studenten die in de beginjaren Carla en Viram op alle mogelijke manieren zijn gaan helpen om het Centrum meer draagkracht te geven. Tussen die zes zijn vriendschappen voor het leven gegroeid.

Tanja is tot haar dood, woensdag 25 juli jongstleden, aan het Centrum verbonden gebleven. Ze heeft in het vele assisteren in de trainingen, alsook in haar leven daarbuiten, talloze mensen bijgestaan, geholpen en geïnspireerd. Later werd ze trainer in de Vrouwen Introductiegroep.

Tanja was een 'levensbeest' dat alles uit het leven wilde halen. Begiftigd met passie, trouw, liefde voor de waarheid en een grenzeloze moed, heeft ze een leven geleefd waarin ze maar heel weinig uit de weg is gegaan.

De wijze waarop ze haar laatste drie jaren heeft geleefd - wetende dat de kans op een vroege dood heel reëel was - vormt in onze ogen het magnifieke en inspirerende slotstuk van haar aardse bestaan. Met haar levenslust die de naderende dood insloot en een liefde voor de waarheid die veel verder reikte dan ons bestaan op aarde, laat ze ons achter vol bewondering, ontzag en dankbaarheid. Geïnspireerd gaat ze ons voor.

Lieve Ta, reis rustig en ver en rust op gezette tijden.

Reacties op In memoriam: Tanja Ceha

  1. Hilde schreef:

    Ik leerde Tanja kennen bij, wat later blijkt, een van de laatste Vrouwen introductie weken die ze gaf. Voor mij de start van het prachtige tantra pad. In die week zag ik haar als de prachtige aardse Godin die ze is. Onlangs ontmoette ik haar opnieuw. Vol bewondering voor de levenslust waarmee ze vol aandacht afscheid nam van dit leven.
    Tanja, heb een goede reis. 💜

  2. Inge schreef:

    Ik schrik van het bericht. Tanja was samen met Jaquelijne en Martina verantwoordelijk voor mijn eerste kennismaking met het werk van het Centrum. Ik deed de vrouwenweek. Wat was ik onder de indruk van Tanja’s wijsheid en inspirerende woorden. Dat zij zich kwetsbaar durfde te openen in onze laatste deelronde vond ik moedig en ter voorbeeld. Ik dank haar en denk aan hen die verdrietig achter blijven.

Geef je respons op In memoriam: Tanja Ceha