Community Avonden – gezocht: organisatietalent

Meestal krijgen we na iedere introductiegroep minstens éénmaal de vraag: "Hoe kom ik in contact met andere Tantrika's?".

We zijn al een tijdje op zoek naar een manier waarop we onze community kunnen helpen om zichzelf te organiseren - buiten onze retraites om. Zo hadden we op onze vorige site de 'second floor': een aparte ruimte waar studenten elkaar konden vinden en inspireren. Sinds een paar jaar is er de besloten Facebookgroep, waarvoor iedereen die de introductiegroep heeft gedaan, wordt uitgenodigd*.

Maar een virtuele ontmoeting blijkt toch lang niet zo vervullend als een échte.

Bovendien willen studenten elkaar niet alleen ontmoeten, er zijn ook veel mensen die iets willen geven. We ontvangen regelmatig aanbiedingen van talentvolle studenten die hun expertise willen delen met het grotere geheel: filmmakers en acteurs willen hun nieuwste project laten zien, trainers willen een workshop of een lezing geven, DJ's willen een dansavondje organiseren, muzikanten willen optreden, en dan zijn er ook mensen die een oefenavond willen faciliteren of een dialoog over een speciaal thema...

Als we dit al dit prachtige aanbod én de vraag naar meer ontmoeting samenbrengen, dan ontstaan er - wat ons betreft - als vanzelf: de Community Avonden.

COMMUNITY AVONDEN Tantra Nederland

Community Avonden zijn één of twee donderdag avonden per maand voor en door studenten. Er is een gevarieerd programma dat bestaat uit lezingen, workshops, dansavonden, filmavonden en alle andere mogelijke varianten. Trainers zouden tijdens deze avonden iets nieuws uit kunnen proberen, bijvoorbeeld voor een programma dat ze aan het ontwikkelen zijn.


Oproep: word je lid van het Organiserend Team?

We zijn op zoek naar leden voor het organiserende team voor deze avonden. Dit team bepaalt het programma, zorgt voor de PR en communicatie, een financieel plan en onderhoudt contact met de organisatie van het Centrum voor Tantra.

Het idee is dat de leden van dit team niet alleen veel kunnen betekenen voor hun medestudenten, maar ook veel kunnen oefenen met Tantra in de praktijk van het samenwerken. Het werk zelf is onbezoldigd.

Heb je interesse om deel uit te maken van dit nieuwe team? Stuur Marije dan een mail met je contactgegevens via marije@centrumvoortantra.nl. Je ontvangt dan binnen een week of drie respons en een datumprikker voor een eerste meeting met andere geïnteresseerden, op ons Centrum in Amsterdam-Noord. Vanaf daar geven we het samen verder vorm.

Dank je wel.


* Wil je lid worden van de geheime Facebook groep? Email dan Marije (marije@centrumvoortantra.nl) je naam, je geboortedatum en het emailadres waaronder je je account hebt aangemaakt op Facebook. Na een check in ons bestand wordt je per email uitgenodigd voor de groep.

* * Wil je wel je expertise aanbieden of iets initiëren, maar niet deel uit maken van het organiserende team van de Community Avonden? Hou dan de nieuwsbrief in de gaten: op een gegeven moment zullen we daarin helder maken hoe je jouw dienst kan aanbieden.

Reacties op Community Avonden – gezocht: organisatietalent

 1. AvatarAnnette schreef:

  Helaas is voor mij de afstand te groot, maar ik vindt het een geweldige mogelijkheid!

  Hartegroet Annette

  • Marije OostindieMarije Oostindie schreef:

   Hoi Annette, dankjewel en wat jammer nou - je bent niet de enige voor wie het te ver weg is.
   Ik kan me voorstellen dat mede-studenten op een gegeven moment ook slaapplekken zouden willen aanbieden voor mensen van ver; zou dat je komst mogelijk maken?
   Met warme groet, Marije

 2. AvatarClaudia schreef:

  Wat een fantastisch idee om de tantra community op deze manier een levend platform te geven! Ik heb alleen een kanttekening: waarom alleen avonden en niet hele dagen? Ten eerste vind ik drie uur best kort voor zoiets moois, en ten tweede is Amsterdam niet voor iedereen "om de hoek". Is het mogelijk om er ook een wat langere structuur van te maken?

  • Marije OostindieMarije Oostindie schreef:

   Ha Claudia, dankjewel - en ik snap dat dit nogal lokaal is, en niet voor iedereen bereikbaar. Ik hoop dan ook dat er nieuwe oefengroepen uit voortkomen die op andere plekken in het land samenkomen. Als je het fijn vind om vooral samen met andere studenten te oefenen, kan ik je ook in contact brengen met een oefengroep die soms hele weekenden bij elkaar komt.

 3. IvankaIvanka schreef:

  Mooi initiatief!
  Wie weet kan er in Rotterdam iets ontstaan!

  • Marije OostindieMarije Oostindie schreef:

   Ja precies: dat lijkt me nou tof. Oefengroepen door het hele land!

 4. AvatarMerel schreef:

  Ja, inderdaad, oefengroepen in het hele land, dat wilde ik net als suggestie gaan toesturen. Ik moet daarbij erg denken aan wat Frank ter Braak en Martine in Eindhoven neerzetten, dat vind ik heel inspirerend.
  Maar ook Eindhoven is ver weg. Een community in het Oosten van het land, Arnhem-Nijmegen o.i.d. zou ik met een warm hart graag willen ondersteunen. Rol het plan uit over het hele land, ja ja ja!

 5. AvatarBastiaan schreef:

  Voor mij prima te doen de afstand. Woon en werk in Amsterdam en zou graag meewerken binnen mijn mogelijkheden van tijd. Het past prima binnen mijn werkzaamheden dus ik denk eigenlijk dat het wel zal kunnen. Ik hoor graag meer!

  • Marije OostindieMarije Oostindie schreef:

   Hoi Bastiaan, tof dat je er bij bent! Ik stuur je begin februari een datumprikker voor de eerste verkennende meeting. Tot dan dan! Met warme groet, Marije

 6. AvatarHenk schreef:

  Zelf heb ik al diverse pogingen gedaan om hier in het Noorden iets van de grond te krijgen. O.a. via clubjes binnen Netsamen (een datingsite). Het valt allemaal nog niet mee. Eén keer een tantra middag hier in Leeuwarden kunnen organiseren. Veel verder dan een beetje spiritueel getinte ontmoetingen voor singles komt er nog niet van de grond. Ook mijn oefengroep in het kader van jaar training die ik nu volg betekent voor mij uren reizen. Ik wordt er soms moedeloos van.

  • Marije OostindieMarije Oostindie schreef:

   Hoi Henk, wat akelig om te horen. Ik hoop dat er door de oprichting van de Community Avonden in Amsterdam een groter netwerk van de grond komt, waar ook de rest van Nederland van profiteert. Er zitten in het hoge noorden behoorlijk wat Tantrika's, en mogelijk heeft een heel aantal van hen interesse in samen oefenen. Zit je al in de verborgen facebook groep? Daar zou je eventueel een oproepje kunnen plaatsen. Liefs en succes

 7. AvatarAnita schreef:

  Beste Marije en geïnteresseerden.

  Als er mensen zijn die in Zeeuws Vlaanderen een groep willen beginnen dan doe ik mee.
  Ruimte is er in mijn bedrijf in het weekend. Met zwembad en Sauna en groepsruimte. Zou het heel leuk vinden om samen met anderen iets op te zetten. Hoor graag reacties.

  • Marije OostindieMarije Oostindie schreef:

   Ha Anita, superleuk dat je in Zeeuws Vlaanderen een oefengroep op zou willen zetten. Klinkt alsof je daar de ideale ruimte voor hebt:-) Ik hoop dat andere Zeeuwen dit lezen en aansluiten. Met warme groet!

 8. AvatarCoosje schreef:

  Lijkt me fijn deze avonden. Nu geen ruimte om mede te organiseren maar wie weet in de toekomst wel.

 9. AvatarChantal schreef:

  Ja leuk!

  • Marije OostindieMarije Oostindie schreef:

   Tof Chantal, weet je welkom! We hebben afgelopen donderdag (20 april '17) een prachtige tweede meeting gehad met het organiserend team in oprichting. In principe blijft het team open voor nieuwe mensen die zich willen aansluiten. Zodra de Community Avonden (of hoe ze ook maar gaan heten) daadwerkelijk van start gaan, zal je er over lezen in één van onze maandelijkse emails.

Geef je respons op Community Avonden – gezocht: organisatietalent