Uitnodiging voor de Community Avonden

Community avonden om samen te beoefenen en elkaar te ontmoeten

Regelmatig krijgen we vragen van studenten: 'zijn er ook oefengroepen waar ik bij zou kunnen aansluiten?'. We proeven in onze community veel verlangen naar meer ontmoeten, delen en samen beoefenen. Een paar maanden geleden deden we daarom via onze nieuwsbrief een oproep: 'wie wil er bijdragen aan de vormgeving en organisatie van speciale community avonden?'

Een flinke groep enthousiaste studenten meldde zich. Samen hebben zij in een aantal gepassioneerde, ontroerende en verbindende dialogen een rijke invulling gegeven aan ons voorstel.  Het organiserend team is op dit moment volop in het proces van de vormgeving van de organisatie en de inhoud van de avonden.

Hieronder vind je een uitnodiging van het organiserend team.
We wensen iedereen veel verbinding en een volle ontmoeting,

Staf van het Centrum voor Tantra


Kom naar de Community Avonden

Wat is een community eigenlijk? Wat brengt ons samen, wat bindt ons? Wie ontmoet je?

Wat bindt ons?
We hebben iets gemeenschappelijks met elkaar. We hebben interesse in Tantra en deelgenomen aan een of meerdere groepen bij het Centrum voor Tantra. We zitten misschien samen in een Facebook groep, je ziet mensen voorbij komen die je kent uit een groep, mensen wiens naam je wel eens hebt horen noemen of van wie je nog nooit gehoord hebt...
Om onze gemeenschappelijkheid meer te laten floreren, hebben we het initiatief genomen om (veel) meer live ontmoetingen mogelijk te maken binnen onze community, met speciale avonden voor en door studenten.

De vorm van de avonden
Het idee is dat we informeel aankomen en ontmoeten. We beginnen iedere avond in een kring, zoals we dat kennen van de verschillende groepen. Vervolgens starten met een meditatie of andere structuur om aan te komen, te landen, te aarden. Het vervolg van het programma zal per avond verschillen, dat kan een Tantrische meditatie zijn, dansen, of iets heel anders. Wie dat wil, kan binnenkort ideeën en voorstellen insturen bij het team van programmamakers. We sluiten de avond ook weer af met een meditatie of andere structuur om de avond te integreren.

Organisatie & aanmeldenTantra Nederland
De community avonden zijn voor en door studenten van het Centrum voor Tantra, zodat je vrij kunt oefenen in een veld van mensen die eenzelfde taal spreken. De aanmeldingen voor deze avonden verlopen niet via het kantoor van het Centrum voor Tantra, maar via het team van studenten dat de community avonden organiseert.

Je meldt je aan voor de avonden en voor de uitnodigingen hiervoor via de geheime Facebook groep, waar je lid van kan worden als je tenminste de introductiegroep hebt gedaan. Je kan alleen meedoen aan een avond als je je via het formulier in deze groep hebt aangemeld. Je ontvangt dan per email een bevestiging met meer praktische informatie.

Ben je student en wil je lid worden van de Facebook groep? Stuur een email aan marije@centrumvoortantra.nl


Tantra Training gedaan & verder samen oefenen?

Onder de naam 'de Branding' organiseren Joost en Natacha al langere tijd een aantal keer per jaar oefendagen en - weekenden, speciaal voor studenten die de Tantra Training hebben afgerond. Hieronder vind je hun uitnodiging:

De Branding - geboren uit verlangen.

Vanuit het verlangen om Tantra meer te delen met anderen, is de Branding ontstaan: een plek om samen te ontmoeten en te ervaren met mensen die ook de Tantra Training bij het Centrum voor Tantra gedaan hebben.

De Branding is de plek waar de golven van ver uit de oceaan komen aanrollen, nieuwe vormen aannemen en waar ze hun vorm weer loslaten om opnieuw op te gaan in de oceaan. Een plek waar het spettert, bruist en sizzlet, woest is of juist kalm. Waar de zee in een dunne film de aarde streelt, in het zand zakt, en als je het zand met je voeten raakt, weer zichtbaar wordt. De Branding is een plek waar je je mee laat voeren op de golven, waar je kunt surfen op iedere nieuwe golf of erin kunt duiken en je in het deinende water kunt laten wiegen.

In de Branding ben jij zo’n golf en kun je samen met andere golven het gebied tussen strand en zee, grond en oceaan verkennen. Kalm deinend, spetterend, beukend of op welke manier je maar blijkt aan te komen rollen. En samen met de andere golven die komen aanrollen vorm je de Branding.

Het streven is om een Branding telkens een weekend te laten duren: vanaf vrijdagavond t/m zondag middag, maar korter of langer kan ook. Op basis van wensen, verlangens en ideeën van de deelnemers wordt een programma met meditaties, inquiries, ademwerk, lichaamswerk, Tantrische structuren en ceremonies samengesteld. Gezamenlijk nemen we de verantwoording en zorg voor het geheel. Dat maakt dat iedereen deel kan nemen aan de structuren en dat een paar deelnemers die het leuk lijkt een structuur of meditatie begeleiden of toelichten.

De Branding vindt 3 of 4 keer per jaar plaats en is alleen voor studenten die de Tantra Training gevolgd hebben. Natacha Senders en Joost de Natris initiëren de Branding. Voor meer informatie kun je mailen met Joost of Natacha: joostdenatris@yahoo.com of natachasenders@zonnet.nl.

 

 

 


Lid worden van de verborgen Facebook groep

Het organiserend team zal ook regelmatig communiceren via de verborgen Facebookgroep voor Studenten. Als je tenminste de introductiegroep bij het Centrum voor Tantra hebt gedaan, ben je van harte welkom in deze groep waarin we ervaringen met elkaar delen, elkaar inspireren en ontmoetingen organiseren.

Om lid te worden, stuur Marije een email via marije@centrumvoortantra.nl. Graag vanaf (of met) het email adres waarop je je FB profiel hebt aangemaakt, je voor- en achternaam en geboortedatum. Zij zorgt voor een uitnodiging via email. Welkom in de groep!

Reacties op Uitnodiging voor de Community Avonden

 1. AvatarM .Grootjoff schreef:

  Leuk dat jullie dit organiseren..
  Ik ben van plan te komen.
  Groetjes,
  missmike

 2. AvatarPeter schreef:

  Hallo Marije,
  Christie en ikzelf hoorden van Chantal dat er op 17 augustus opnieuw een Community-avond is. Wij willen daar graag aan deelnemen (zonder potluck). Wij hebben beiden de Introductieweek in april met Kyo en Gem gedaan.
  Kunnen wij ons op deze wijze aanmelden?
  Hartelijke groet,
  Peter

  • Marije OostindieMarije Oostindie schreef:

   Ha Peter, de organisatie van de Community Avonden verloopt niet via het Centrum voor Tantra, maar via een aparte organisatie van studenten. Je geeft je op voor deze avonden via het formulier in de geheime Facebook groep van studenten. Ik wens jullie heel veel plezier! Liefs, Marije

Geef je respons op Uitnodiging voor de Community Avonden