Als seksualiteit en spiritualiteit samen komen

Als seksualiteit en spiritualiteit samen komen...

Dan worden onze seksuele organen méér dan een deel van ons lichaam: we ervaren een vrije ongecompliceerde aanwezigheid in ons bekken.

Seks is deel van onze natuur, deel van het dierlijke, het menselijke en het goddelijke domein. We vergeten soms dat seks een natuurlijke mogelijkheid is om te genieten en plezier te hebben. En dat het niet alleen waardevol is voor het voortbestaan van onze soort! Als seks en spirit samen komen kunnen we onszelf ervaren als bron van genot, bron van plezier, als waarachtig en waardig.

Een spontane en natuurlijke beweging die ontstaat van binnenuit, een beweging die niets zoekt, noemen we een beweging van essentie. Die kun je op allerlei manieren ervaren, bijvoorbeeld als stroming. De stroming van essentie in je seksuele organen noemen we nectar. Nectar kan zich voelbaar maken in lichaamsvocht, of je kunt het proeven in een smaak in je mond, bijvoorbeeld zoet, zilt of kruidig, of opmerken in een geur zoals die van rijpe mango.

In onze Nectar weekenden gaat het expliciet over seksualiteit. We praten er over, we kijken er naar, en voelen er in. Met de steun van de subtiele energetische centra van onze buik, ons hart en ons hoofd, dringen we dieper door in aanwezigheid, gevoeligheid en gewaarzijn.

 

 

Geef je respons op 'Als seksualiteit en spiritualiteit samen komen'