-Deva Premal & Miten

 

Mantra & Tandava Community Event | met Russill Paul & Friends | 24 augustus

 

Het begint een traditie te worden: dit jaar komt Russill Paul voor de derde keer naar Nederland om voor het Centrum voor Tantra de Yoga of Sound retraite te geven. Iedere keer grijpt een enthousiaste vrijwillige projectgroep deze kans om een concert te organiseren met deze meester in de Mantra, in samenwerking met Nederlandse artiesten. De eerste keer waren we met z'n zeven-honderden in Theater Amsterdam. Vorig jaar had het concert een intiemere schaal, in kerk de Duif.

Dit jaar, op 24 augustus, strijken we neer in de concertzaal van de Tolhuistuinen Amsterdam. En niet alleen voor het concert in de avond: wie wil, kan zich de hele dag wijden aan meditatie, zang en ontmoeting. We nodigen iedereen met interesse in Tantra en/of Mantra van harte uit om deze dag met ons te komen beoefenen en vieren.

Het programma ziet er als volgt uit:

10:30 - 12:30 Tandava Meditatie (uitverkocht)
onder leiding van Carla Verberk, met live muziek door Russill Paul & Friends

14:15 - 16:30 Masterclass Vedische Mantra 
onder leiding van Russill Paul (Engels gesproken en Sanskriet gezongen)

20:00 - 22:15 Mantra Concert 
met Russill Paul & Friends

Iedereen is welkom: of je nou veel of weinig ervaring hebt met Tantra, Mantra of de Tandava.

Prijzen 
De 120 passe-partout tickets voor het hele programma (inclusief de Tandava meditatie) zijn inmiddels uitverkocht.  Voor de Mantra Masterclass is een klein aantal losse tickets beschikbaar (á €27,50). Voor het concert in de avond (losse tickets: €40,-) kijken we uit naar een volle zaal met 400 gasten.

Wil je graag komen, maar houdt de prijs je tegen? Ons Studentenfonds Stichting Witte Tara geeft €15 korting op concerttickets met de code MA1WITTETARA. De korting wordt direct verrekend als je deze code gebruikt bij het afrekenen. Deze korting wordt 70 x verstrekt en is dus beperkt beschikbaar.

Concert & muzikanten
Naast Russill Paul maken in ieder geval Moniek de Leeuw, Jens Kirpestein, Terence Samson, Anna Fernhout, Remmelt van Kleef, Tristan Knelange en Sarah Jens deel uit van de band die het concert verzorgt. Overdag zal een deel van hen ook de Tandava en de Masterclass muzikaal ondersteunen. We zijn erg blij dat we opnieuw de kans krijgen om het leven op deze wijze uitbundig te vieren. Meer over Russill Paul hieronder.

Locatie
Het hele programma vindt plaats in de intieme concertzaal van de Tolhuistuin: één van de concertlocaties van Paradiso. Tussendoor is er ruim tijd om oude en nieuwe vrienden te ontmoeten: met een kop koffie op het Tolhuistuin terras, tijdens een picknick aan de oevers van het IJ of aan een maaltijd in een van de nabijgelegen restaurants. Je kunt een afspraak maken om samen met iemand te gaan via het Facebook event op onze pagina.

Vragen? Check de 'veelgestelde vragen' hieronder.

 


Wie is Russill Paul?

Anders dan zijn naam doet vermoeden, werd Russill geboren in India, in een christelijke familie. Als jonge talentvolle muzikant leidde hij een aanvankelijk een losgeslagen leven, maar na een intense spirituele ervaring trad hij op zijn 19e toe als monnik in een Benedictijner klooster. De zeer vooruitstrevende abt, Bede Griffith, stuurde de jonge monnik uit om te studeren in de eeuwenoude Hindoe tempels. Hier bekwaamde hij zich in de verschillende eeuwenoude stromingen van 'heilige klank': mantra. Hij is nog steeds actief als muzikant (luister maar eens naar deze prachtige tracks) maar inmiddels geeft hij vanuit de USA les over de hele wereld in authentieke Mantra. Russill is ook auteur, onder andere van het zeer toegankelijke en inspirerende boek 'The Yoga of Sound'.


Veelgestelde vragen:

Hoe en wanneer ontvang ik mijn tickets?
Zodra je je tickets hebt besteld en betaald, ontvang je een bevestiging op het email adres dat je hebt opgegeven. Ook je e-tickets ontvang je in je mailbox. Download ze en bewaar ze goed. Print ze uit en neem ze mee naar het evenement of laat de QR code(s) scannen vanaf je mobiele telefoon.
Hoe kan ik betalen?
Je betaalt je tickets via IDEAL: als je klikt op 'tickets bestellen' wordt je automatisch naar een veilig betaalportal geleid van onze partner CM ticketing.
Krijg ik een factuur?
De organisatie van dit evenement bestaat geheel uit vrijwilligers. Zij hebben geen toegang tot de centrale administratie van het Centrum voor Tantra. We hebben er daarom voor gekozen om de tickets voor dit evenement alleen aan particulieren te verkopen, waardoor we niet verplicht zijn om facturen te sturen. Het spijt ons waar dat spanning veroorzaakt.
Kan ik mij nog aanmelden?
Je kunt je nog inschrijven zolang de ticketshop is geopend. Er zijn 120 passe-partout kaarten beschikbaar, en bij het concert kunnen we in totaal 400 bezoekers kwijt. Wij vermelden het op de Facebook eventpagina als het event is volgeboekt.
Kan ik mijn tickets annuleren?
Gekochte tickets kunnen helaas niet geannuleerd worden. Je mag natuurlijk wel iemand anders in jouw plaats laten komen of je ticket doorverkopen. Als je er niet iemand uit je omgeving blij mee kan maken, kan je ook je ticket aanbieden via het evenement op onze Facebookpagina. Zorg er wel voor dat je jouw ticket naar één iemand stuurt; de QR code is uniek en biedt maar toegang aan één bezoeker.
Ik ben mijn ticket(s) kwijt, wat moet ik doen ?
Je hebt je e-tickets toegestuurd gekregen op het email adres dat je hebt opgegeven bij de bestelling. Als het goed is, moet je ze altijd terug kunnen vinden in je inbox. (zoek via de zoekfunctie in je mailprogramma op het woord 'mantra'.) Anders is hij misschien in je spamfolder beland. Niet te vinden? Mail dan naar Marije@centrumvoortantra.nl.
Moet ik voor deze dag ervaring hebben met Tantra, de Tandava en/of Mantra?
Iedereen - mét of zonder ervaring - is welkom. Lees dit artikel om een beeld te krijgen van de werking en reikwijdte van Mantra en bekijk deze video om een beeld te krijgen van de Tandava meditatie.
I don't speak Dutch, can I join this event?
The Tandava Meditation in the morning is Dutch spoken. The Mantra Masterclass and the Concert in the evening are lead by Russill Paul, who speaks English (and Sanskrit).
Waar vindt dit evenement plaats?
In de concertzaal van De Tolhuistuin; dat is naast de A’dam Tower aan de overzijde van het Ij gezien vanaf het Centraal Station Amsterdam. Het adres is: IJpromenade 2, Amsterdam Noord. De ingang van de concertzaal vind je beneden aan de voorkant van het hoofdgebouw, links van de grote trap.
Is er openbaar vervoer op loopafstand?
Direct aan de overkant van het IJ is het Centraal Station (treinen, bussen, trams). Vanaf de achterzijde / noordkant van het station neem je de gratis veerpont naar Buiksloterweg. De Tolhuistuin is vanaf daar nog maar een paar minuten lopen. Ook als je besluit om nog even te blijven hangen na het concert kom je nog prima thuis: veerponten vanaf Noord naar CS Amsterdam gaan de gehele nacht om het kwartier. Treinen vanaf CS Amsterdam naar de grotere steden rijden tot 01.00 uur frequent.
Is er parkeergelegenheid in de buurt?
Er is een parkeergarage aan de Oosterdokstraat 150, 1011 DK Amsterdam. Parkeren kost €6 per uur of je koopt een dagkaart voor €20. Verder is er de parkeergarage van de A’DAM Toren (Overhoeksplein 3). Parkeren rondom de Asterweg (waar ook ons Centrum zit) kost €1,30 per uur of €7,80 per dag: dit is ongeveer 10 minuten lopen. 
Is de zaal ook toegankelijk voor bezoekers met een lichamelijke beperking ?
Ja, er is een lift naar de zaal, en ook met een rolstoel kom je prima de pont op en af. Vanaf de pont (Buikslotermeer) is het maar een paar minuten naar de Tolhuistuin.
Ik zoek/heb een ritje/slaapplek in de aanbieding: hoe communiceer ik hierover?
We hopen dat dit evenement een aanleiding wordt voor veel nieuwe verbindingen binnen onze community. Plaats een oproepje in het evenement op onze Facebookpagina; we hopen dat iedereen die dat wil hier terecht kan voor wat er nodig is.
Wat is het kleding advies?
Tijdens de Tandava en mogelijk ook tijdens de Masterclass zal het grootste deel van het publiek op meditatiekussens zitten. Dan is het heel fijn om geen strakke spijkerbroek of kokerrok te dragen:-) Tijdens het concert wil je misschien wel dansen, kortom: kom in kleding waarin je gemakkelijk kunt bewegen.
Verkopen jullie ook kaarten aan de deur?
Alleen wanneer het event niet is uitverkocht; gok er niet op. 
Hoe laat gaan de deuren open?
Je bent welkom in de zaal telkens een half uur voor aanvang van ieder programma onderdeel van dit evenement. Voor de Tandava meditatie is dat om 10:00 uur, voor de Masterclass om 13:45 uur en voor het concert ben je welkom vanaf 19:30 uur. Neem je ticket(s) mee voor de ingangscontrole.
Kan ik ergens in de buurt een hapje eten?
In de Tolhuistuin is een sfeervol café-restaurant. Er is buiten een groot terras waar je een drankje kan drinken met uitzicht op het Ij. Let op: hier kan je wel alleen met pin betalen. Er zijn ook allerlei andere eetgelegenheden in de buurt, onder andere aan de overkant van het IJ bij het CS. Zelf houden we ook erg van de Ceuvel; maar dit is wel vooral handig als je eigen vervoer hebt.
Mag ik zelf eten en drinken meenemen?
Afsluitbare flesjes water zijn toegestaan in de zaal. Langs de oevers van het Ij is een fijn grasveld waar je met goed weer heerlijk kan picknicken.
Mag mijn tas mee de zaal in?
Ja, een tas met spullen die je ter plekke gebruikt, mag je meenemen de zaal in. Je weekend tas mag je in de onbewaakte garderobe achterlaten. Advies is daarom om geen waardevolle spullen mee te nemen of om gebruik te maken van een van de lockers die de Tolhuistuin beschikbaar heeft. Hou er rekening mee dat de lockers klein zijn en vooral bedoeld voor kleine voorwerpen zoals telefoons en portemonnees. 
Zijn er kluisjes?
Ja, er zijn lockers waar je waardevolle spullen kunt opbergen. Hou er rekening mee dat ze niet heel groot zijn, en vooral bedoeld voor telefoons en portemonnees. We raden je aan om zo min mogelijk waardevolle spullen mee te nemen. 
Is er een garderobe?
Er is een onbewaakte garderobe en er zijn ook kleine lockers waar je waardevolle spullen kunt opbergen als je die niet bij je wilt houden. Ons advies is om zo min mogelijk waardevolle spullen mee te nemen.
Mag ik een camera mee de zaal in nemen?
Nee. Het is niet toegestaan om opnames (beeld en/of geluid) te maken. De organisatie van dit evenement zorgt voor een goede registratie.
Kan ik gaan zitten waar ik wil?
Alle programma onderdelen van dit event zijn ongeplaceerd: je kunt gaan zitten (of staan) waar je wilt. Wij zorgen voor meditatiekussentjes en daarnaast zijn er een aantal stoelen beschikbaar. Tijdens het concert kan je ook zitten op het balkon. Voor extra comfort raden we je aan om een schapenvacht of een dekentje mee te nemen tijdens de Tandava meditatie en/of de Mantra Masterclass.

 

Staat je vraag er niet bij? Stuur Marije een email via marije@centrumvoortantra.nl.
Foto's concerten 2017 & 2018: Foppe Schut, Felix Punt, Sanne Schouwink, Cathelijne van den Bercken.