Vonk Vrouwen

Vind je liefde in je kracht

een weekend speciaal voor vrouwen

Beelden over kracht gaan vaak gepaard met ideeën over inspanning of spierkracht. Het woord ‘krachtsinspanning’ verwijst hier naar. Kracht is dan iets wat is weggelegd voor mannen met dikke spierballen, of een extreem doorzettingsvermogen. Taai. Onvermoeibaar.

Dit is maar één vorm van kracht.

In VONK onderzoeken we hoe kracht op meer manieren tot ons kan komen. We werken vanuit het idee dat kracht van nature vormloos is. Kracht komt precies zoals we nodig hebben in het moment, om dat wat belangrijk voor ons is te ondersteunen. Om ons een stap verder te helpen.

Gespannen en ontspannen kracht

Een verstoorde verhouding met wat er belangrijk voor je is, kan maken dat je ‘valse kracht’ ontwikkelt. 'Vals' in de zin dat het niet de meest natuurlijke variant van kracht is, maar een opgeblazen variant. Eén die je constant moet onderhouden. Vandaar dat je er overmatige spanning in gaat ervaren. Dan kan het fijn zijn om opnieuw te kijken naar wat er echt belangrijk voor je is én hoe je daarmee tevoorschijn komt.

Wat we vanuit ons egoperspectief proberen te creëren, gaat vaak gepaard met spanning. Wanneer we dieper in contact zijn met onze essentie, neemt onze kracht een meer ontspannen vorm aan. Ze komt wanneer nodig en gaat wanneer het zijn werking heeft gehad.

Beelden over kracht

Als vrouw kun je op verschillende manieren hebben gereageerd op het dominante beeld van kracht. Het kan zijn dat je je bent gaan verwijderen van dit beeld. Dat je hebt gekozen om het zonder spanning te doen. Je bent juist zacht, vloeibaar en beweeglijk geworden.

Dit zijn betekenisvolle kwaliteiten. Toch kan het interessant zijn om opnieuw te kijken naar de idee dat je spanning en stevigheid zou moeten vermijden. Welke nieuwe mogelijkheden openen zich als je stevig bent?

Of misschien heb jij juist een stevig soort kracht ontwikkeld. Je stelt je assertief op en prestatie en competitie is belangrijk voor je. Je staat zogezegd je vrouwtje. Of misschien is spierkracht helemaal je ding geworden: een strakke buik, stevige spieren en slanke benen.

Zo breng je allerlei belangrijke kwaliteiten in jezelf omhoog. Maar misschien is het voor jou ook interessant om je open te stellen voor ontspannen vormen van kracht. Waar je niet hard voor hoeft te werken - hoe lekker dat ook voor je kan zijn.

Wat doen we in het Vonk weekend?

In dit weekend beschouwen we kracht met sensitiviteit. Zo onderhoud je contact met zowel je binnen- als buitenwereld. We kijken ook naar wat er nodig is om met kracht wijs te handelen. Zodat je kracht de impact heeft die je beoogt. Deze drie-eenheid helpt je om één van onze grootste zorgen weg te nemen: dat onze kracht teveel zou zijn voor anderen, en daarmee destructief van aard zou zijn.

We werken met eenvoudige, krachtige technieken uit de Boeddhistische Tantra, Kashmir Shaivisme en Martial Arts. Naast kennis en beoefening zal er in het weekend ook veel ruimte zijn om te werken met wat er in je wordt aangeraakt wanneer je kracht (meer) gaat stromen. Verdieping kan pas optreden als je ook aandacht kunt hebben voor de lagen die we ontmoeten als we ons blootstellen aan dit onderzoek.

Dit weekend is toegankelijk voor alle vrouwen die een introductieweek hebben gedaan. Ben je man en ook geïnteresseerd in dit weekend? Kijk dan hier.

Praktische informatie

  • We werken op vrijdagavond van 19:00 - 22:00 uur.
    Op zaterdag van 10:00 - 22:00 uur en op zondag van 10:00 - 18:00 uur.
  • Vanaf 18:30 uur op vrijdag en 09:30 uur op zaterdag en zondag ben je welkom en is er koffie en thee.
  • De prijs is inclusief een warme maaltijd op zaterdag
  • De groep is open voor iedere vrouw die een introductiegroep heeft gedaan
  • We gaan dit weekend veel stevig lichaamswerk doen. Als je zwanger bent, neem even contact met ons op

Over de trainer

Jan Willem Roos bekwaamde zich in aikido, aangetrokken door het gegeven dat in deze stroming het conflict nooit een manier is om tot een oplossing te komen. "Het leven leven in zijn volle omvang, dat is wat Tantra me biedt."

Ine Bolssens zal als co-trainer samen met Jan Willem deze groep begeleiden.
Meer vervolggroepen:

Inner Flute – Doorgaande Tantragroep
Jade Ei Vervolgdag
Jade Ei driedaagse in Havelte
Jong Tantra Weekend
Leven en Dood
Linkinggroep
Loslaten en Overgave
Nectar
Nectar: een Doorgaande Groep voor Paren
Ontspannen in Aanraken
Seks & Ruimte
Vloeibaarheid in Aanraking
Vonk Mannen
Zeilgroep

Staf
Jan Willem Roos

Locatie
Centrum voor Tantra – Amsterdam

5

Ik voel me geraakt in mijn ziel

Ina

hoge kwaliteit van de begeleiding en veilige holding geboden

Ina

Mijn zoon kwam vanochtend thuis, keek me eens goed aan en zei: “Volgens mij gaat het goed met je.”

“Je bent aanwezig… ik weet niet zo goed hoe ik het moet omschrijven… je voelt in contact met je omgeving.”

Jacky

Na dit weekend verlaat ik mezelf minder ten opzichte van anderen. Ik ben minder draaierig.

Emilliën

Als ik even in de dip schiet, denk ik aan de krachtige slagen en het focussen uit het weekend en dat raakt onmiddellijk de stevigheid aan.

Emilliën