Taste of Vedic Mantra

Maak kennis met de oorspronkelijke Vedische Mantra’s en het ‘Meesterschap in Mantra’ programma

Het afgelopen jaar hebben een twintigtal leraren en studenten zich verdiept in de Vedische Mantra’s door deel te nemen aan het programma ‘Meesterschap in Mantra’. Anders dan de Mantra’s die overal en nergens worden gezongen, zijn dit oorspronkelijke Mantra’s die hun oorsprong kennen in de Hindoeïstische Vedische traditie (7000-3000 voor Christus!). Het zijn kosmische gezangen, vol animistische aspecten: rudimentair en krachtig. Op het agressieve af soms, niets zoetsappigs aan.

Ze worden van oudsher onveranderd gereciteerd om de betekenis en kracht ervan te behouden. De kracht en betekenis zijn ‘vastgelegd’ in de uitspraak en het ritme van de teksten. Verander je een van beide dan verander je daarmee de betekenis en de impact. De Gayatri Mantra stamt oorspronkelijk uit deze Vedische periode, hoewel veel van ons die slechts in een geromantiseerde ‘westerse’ variant kennen.

Het leren van die Mantra’s gaat niet over een nacht ijs. Het vraagt toewijding en oefening, een betrouwbare leraar en een systematische methode. Zoals alles met enige diepgang oefening behoeft voor je het onder de knie hebt. De inspanning en het plezier van het leren worden uiteindelijk beloond met je Meesterschap over meer dan tien Vedische Mantra’s en een helder beeld over de diepere betekenis ervan en hoe ze je in je dagelijks leven kunnen ondersteunen.

Op deze middag krijg je de kans om kennis te maken met het programma ‘Meesterschap in Mantra’. We zullen vertellen hoe het programma is opgebouwd, hoe we gaan leren, wat je wel en niet kunt verwachten - en je zult er al je vragen kunnen stellen. Maar we zullen toch vooral zingen zodat je hopelijk kunt voelen waar het over gaat. Want om dat in woorden te vatten is eigenlijk bijna niet mogelijk.

Hoe kan ik deelnemen?
Je schrijft je in door rechts bovenaan deze pagina te klikken op de gele button 'inschrijven'.
Het programma duurt van 14:00-17:00. Je bent welkom vanaf 13:30 en het programma start om 14:00. We raden je aan om gebruik te maken van dit half uurtje: zo kun je vast rustig wennen, landen, beetje om je heen kijken met een kop koffie of thee.

De Taste houden we op onze eigen Centrum. Kom in gemakkelijke kleding, waarin je lekker beweegt en in meditatiehouding kan zitten.

Wie kan ik op deze Taste verwachten?
We verwachten dat je deze middag tussen de twintig en dertig geïnteresseerden kunt ontmoeten. Remmelt, Martina en Eelco zullen de middag verzorgen en we nodigen een aantal deelnemers uit de eerste ronde waar je mee in gesprek kunt over hun ervaringen.

Wanneer?
zondagmiddag 17 februari
inloop 13:30 / programma 14:00 - 17:00

Alle Tastes zijn op ons Centrum aan de Asterweg 20G3 in Amsterdam-Noord. Klik hier voor een routebeschrijving.

NB: Voor ‘Meesterschap in Mantra’ kun je je ook inschrijven zonder dat je naar deze Taste komt. Kijk daarvoor hier.