Tantrische wandelreis op Kreta

Dichterbij je essentie in de stilte, ruimte en ruige schoonheid van het eiland

We bewandelen paadjes met de eindeloze ruimte van de zee aan de ene kant en de steile ruige rotswanden van de bergen aan de andere kant. Ze staan symbool voor de dimensies van Shiva en Shakti: de altijd aanwezige ruige bergen en de deinende beweeglijke zee, voor onze alsmaar veranderende ervaring, waarbij we onszelf - en ons toebehoren - letterlijk en figuurlijk dragen. Een groot deel van de reis zal bestaan uit een actieve wandelmeditatie, waarvan gedeeltes in stilte. Daarnaast worden tantrische meditaties toegevoegd die gericht zijn op het dieper en bewuster voelen van alles wat er in ons is en door ons heen wil stromen. Zo beoefenen we tantra terwijl we van plek naar plek trekken.

Het unieke aan deze retraite is dat we een innerlijke reis maken terwijl we tegelijkertijd ook een daadwerkelijke externe reis maken, we zetten stappen voorwaarts en beklimmen bergen. Daarom staan we met regelmaat ook stil bij wat er binnenin ons beweegt, hoe de ongerepte aarde ons raakt en wat er gebeurt wanneer we ons los van kaders in de vrije natuur begeven, in de oorspronkelijkheid van het bestaan. Het zintuigelijke aspect ondersteunt ons om nog meer in ons lichaam te komen: het voelen van de warmte van de zon op onze huid, de geuren van de kruiden, bloemen en dieren om ons heen, het genieten van de heerlijke Griekse gerechten en de alsmaar veranderende fenomenale uitzichten.

Het punt van waaruit we gezamenlijk starten is Chania, een stad aan de noordkust in het westen van het eiland. Vanuit daar vertrekken we naar de rustige zuidkust waar we beginnen aan onze wandeltocht langs de zee. Na enkele dagen gaan we zigzaggend via de steile rotskust omhoog en laten we het strand achter ons, om steeds dieper het hart van de Levka Ori (de Witte Bergen) in te trekken. Daar begeven we ons een paar dagen in een uitgestrekt maanlandschap en beklimmen we de Pachnes; de één na hoogste berg van Kreta met een hoogte van bijna 2,5 kilometer. Tot slot keren we terug naar de zee via de langste kloof van Europa, om onze weg te vervolgen langs de stenige paden en stille baaitjes van de zuidkust. Tijdens deze dagen zijn er regelmatig momenten waarbij je na een paar uur inspanning alles van je lijf kan laten vallen en je je kan overgeven aan het verkoelende helderblauwe water. Gedurende de reis slapen we afwisselend in (gedeelde) kamers en tenten, soms in een dorpje en soms op een eenzaam strand volledig los van de beschaving. Vele plekken hiervan zijn enkel te voet te bereiken. Vanaf het eindpunt reizen we terug naar Chania.

Praktische informatie

Deze groep vindt plaats van 9 t/m 20 juni 2023, op het prachtige Griekse eiland Kreta in het zuiden van de Egeïsche zee.

Trainers voor deze groep zijn Marije Klumpes en Bente Erkelens.

Deze wandelreis is een vervolggroep: je kan alleen meedoen wanneer je tenminste een introductieweek bij ons hebt gevolgd.

De trainingskosten zijn inclusief excursies.

De reiskosten zijn niet inbegrepen: een eventueel vliegticket boek je zelf.

Extra informatie

De wandeltochten door de Kretenzer bergen zijn, vanwege de hoogteverschillen en vaak stenige en eenvoudige, smalle paadjes, uitdagend te noemen. De meeste wandelingen voeren over kleine kust- en bergpaadjes en af en toe is het nodig om wat te klauteren of over ongebaand terrein te lopen. De hoogteverschillen per dag gaan tot duizend meter stijgen en dalen, sommige delen hiervan zijn steil. De duur van de wandelingen ligt gemiddeld tussen de vier en acht uur en je draagt de hele reis je eigen bagage en materiaal op je rug. Kreta is het zuidelijkste eiland van Europa, alhoewel de wandelingen deels in de bergen zijn, kan ook de warmte een verzwarende factor zijn. Een goede wandelconditie en goede wandelschoenen zijn voor deze reis daarmee een vereiste.

Naast goede wandelschoenen zal er meer materiaal nodig zijn voor deze reis. Denk hierbij aan een lichtgewicht tentje, matje of slaapzak. Wanneer je nog niet tot deze spullen beschikt, kan je deze kopen of lenen van iemand in je omgeving. Er is ook een bedrijf in Nederland (Hikershouse) dat geschikte kampeerspullen verhuurd, daar kan je terecht voor een groot deel van de spullen die nodig zijn.

Tot slot is het goed om te weten dat Marije en Bente geen proceswerk begeleiden tijdens deze groep. Wel is er naast de aangeboden meditaties en oefeningen altijd ruimte om te delen en te inquiren.

 

Meer informatie volgt na inschrijving voor deze groep.
Datum
09-06-2023 t/m 20-06-2023

Staf
Marije Klumpes en Bente Erkelens

Kosten voor deze groep (p.p)
€ 1875,- (incl. € 4,34 btw)

Opbouw van deze kosten:

Kosten training (p.p)
€ 1025,- (incl. € 4,34 btw)

Kosten verblijf (p.p)
€ 850,- (incl. € 0,00 btw)

0