Tandava

De Dans van Shiva

met live muziek

De Tandava is een belangrijke meditatie uit het Kashmir Saïvisme, de traditie waarin onze wortels liggen. Ieder kwartaal bieden we studenten en geïnteresseerden de mogelijkheid om een middag of een avond de Tandava met ons te dansen onder begeleiding van Carla Verberk, met live muziek van Remmelt van Kleef en Martine Boerstra.

Van de reeks data hier gepubliceerd is 21 augustus 2021 een uitzondering.
Op deze avond in Arnhem zal ook Russill Paul samen met een aantal muzikanten aanwezig zijn.  Kijk voor de praktische informatie onderaan deze pagina.

 

Over de Tandava

De Tandava is een rijke meditatie uit het Kashmir Saïvisme, een nonduale stroming binnen de Tantrische traditie. Rustend in de ruimte en gevoelig naar alles wat je daarin opmerkt, verdiep je je adem en laat je op een geven moment je lichaam in beweging komen in een trage dans, in verfijnde aanraking met je omgeving. Een dans waarin de Tandava jou danst. Het is bijzonder sensueel omdat je alsmaar in gevoelige aanraking bent met je innerlijke ruimte en de ruimte om je heen.

De meditatie nodigt aanwezigheid, bewustzijn, gevoeligheid en vitale energie uit. Naarmate we leren hoe we wakker en gevoelig in contact kunnen zijn met alles wat er is, gaan we ook meer gevoel krijgen voor de diepte van het mysterie en worden zelfs de eenvoudigste dingen wonderbaarlijk. Oefenen om te bewegen in de stroom van ervaringen die vanuit de ruimte verschijnen en verdwijnen, brengt ons souplesse, levendigheid, groei en avontuur. De meditatie kan je ook in aanraking brengen met lagen van pijnlijkheid, angsten en spanning. De Tandava is een vriendelijke manier om je daarmee te verhouden.

We beoefenen de meditatie met muziek die live gespeeld wordt door Remmelt en Martine. Dit brengt een heel bijzondere resonans tussen de mensen die mediteren, de muzikanten en de muziek.

Praktisch
De middagen op vinden plaats op het Centrum voor Tantra op de Asterweg 20-G3 in Amsterdam.
We starten dan om 14.30 uur en eindigen het programma om 17 uur. Je bent welkom vanaf 14.00 uur.
Mocht het vanwege Corona niet mogelijk zijn live bij elkaar te komen, dan zullen we de Tandava middag via Zoom geven.

De avond op 21 augustus 2021 zal plaatsvinden in de Sound Vision Studio in Arnhem.
Kijk hier voor meer informatie over deze avond.
We starten deze avond om 19.30 uur en eindigen om 22.00 uur.
Je bent welkom vanaf 19.00 uur.

Ook interesse in Een intiem Mantra concert op 20 augustus 2021 op dezelfde locatie?
Meld je dan aan via A Studio Experience with Russill Paul and Friends pagina.

Let op: voor de data waar we aan het maximum aantal deelnemers zitten, kun je je op de wachtlijst laten zetten door een mail te sturen naar info@centrumvoortantra.nl. De annuleringsvoorwaarden zijn dan nog niet van toepassing. De ervaring leert dat er regelmatig verloop is in de deelnemerslijst door annuleringen. Mocht er plaats voor je vrijkomen, dan nemen we meteen contact op en kun je ons laten weten of je nog deel kan en wil nemen.
Meer groepen:

Oline Tandava Middag
Taste of Tantra
De Yoga van Klank – duik diep in de Tantrische Mantra
Vedische- en Tantrische Mantra’s laagdrempelig en informeel
Meesterschap in Mantra niveau 1
Meesterschap in Mantra niveau 2
A Studio Experience with Russill Paul and Friends
The Yoga of Sound – a dive deep into Tantric Mantra

Staf
Carla Verberk
Martine Boerstra
Remmelt van Kleef
Russill Paul

2

De term 'Tantra' wordt door steeds meer mensen gebruikt en wordt daarmee steeds holler. Als het gaat over het werk van het Centrum voor Tantra; dan is dat nu vooral mijn referentiekader als het gaat om Tantra.

Hans

Ik heb allerlei leraren gehad, ook mensen die zeiden 'alles wat er is, is OK'. Maar dan was het stiekem toch beter als je het zó doet. Of ze zeiden: 'Als je dit doet, dan ervaar je dat'.

Wat voor mij vooral belangrijk was, dat Carla en Remmelt echt open staan voor alles wat je kan ervaren en je daar ook de ruimte voor geven. Ze zijn niet dogmatisch; het is werkelijk goed zoals het is.

Tom