Satori Retraite

Wie je bent is overal…

Een 6 daagse Satori retraite

Tantra is een beweging van steeds dichterbij jezelf komen; en je innerlijke ruimte en overvloed steeds vollediger beleven. Het is ook een beweging van steeds dichter bij het Mysterie van het leven komen. We kunnen zo dichtbij komen dat het onderscheid tussen onszelf en het ‘goddelijke’ Mysterie zelfs helemaal wegvalt. ‘Satori’ noemen we zo’n moment van realisatie, dat kan ontstaan in het Awareness Intensive proces, dat we ook gebruiken in de tantratraining. Nu bieden we het aan als een aparte retraite, in een uitgebreidere vorm.

Dit proces past perfect in een tijd, waarin we 1,5 meter sociale afstand moeten houden. Ons gepassioneerde verlangen om intiem te zijn is vaak gericht op anderen, maar nu kun je diep naar binnen gaan met vragen als:

 

“Wie ben ik?”, “Wat is liefde”, “Wat is waarheid?”

De vragen werken als een Koan, een term uit het Zen boeddhisme waar Koan’s worden gebruikt om leerlingen te helpen de ware aard van hun bewustzijn te leren kennen.

De vragen richten je aandacht naar de waarde en betekenis van je persoonlijke leven. Laag voor laag je aannames, beelden en standpunten afpellend, val je steeds meer samen met wie je werkelijk bent. In de directe en onmiddellijke ervaring van wie en wat je bent, ontvouwt zich een zich eindeloos verdiepend proces, dat je alsmaar nog meer van jezelf laat proeven.

Vervolgens gaan we kijken hoe we ons vanuit deze diepe innerlijke ervaring kunnen verhouden tot elkaar. De intimiteit met je natuurlijke staat van Zijn opent ook de intimiteit met anderen.

 

Je zult ontdekken hoe ruimte - ook fysieke afstand- iets is dat ons kan verbinden en niet iets dat ons van elkaar hoeft af te scheiden.

Een Awareness intensive is een uitdagend en fascinerend proces wanneer je het verlangen voelt om echt naar jezelf te luisteren - en er is zoveel in ons hart dat gezegd en gehoord wil worden -:
wanneer je jezelf echt wilt leren kennen, voorbij wie je denkt te zijn; wanneer je ervan houdt te luisteren naar hoe ‘het goddelijke’ in je spreekt en beweegt.

In dit proces ben je veel in stilte met jezelf.

Misschien voel je het verlangen om een aantal dagen geheel verzorgd in de mooie natuur bij Havelte te zijn en je met zorgvuldige begeleiding naar binnen te keren; om helemaal met jezelf te zijn, geïnspireerd door een groter veld.

 

 
Datum
22-01-2021 t/m 28-01-2021

Staf
Carla Verberk
Eelco ten Wolde

Locatie
Meeuwenveen – Havelte

Kosten voor deze groep (p.p)
€ 1345,- (incl. € 178,84 btw)

Opbouw van deze kosten:

Kosten training (p.p)
€ 745,- (incl. € 129,30 btw)

Kosten verblijf (p.p)
€ 600,- (incl. € 49,54 btw)

10

Het is echt een verrijking voor mijn leven.

Hanneke

Ik heb blok 2 pas achter de rug en er is al zoveel met mij gebeurd. Ik heb een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Oude blokkades, verstrikkingen en pijnlijke kindstukken zijn nu lang zo zwaar niet meer, of gewoon verdwenen.

Eef

Ik kom net thuis van het eerste blok en WAUW!
Wat geweldig is dit!
Ik voel me alsof ik voor het eerst heb gevreeën en niemand me van te voren echt heeft kunnen uitleggen hoe ontzettend lekker dat kan zijn.

Saskia

Het is een groot cadeau geweest om me met regelmaat zo intensief te kunnen richten op mijn eigen proces, in een zinnenstrelende omgeving met zoveel liefdevolle begeleiding.

Wilma

Ik beschouw het als één van de grootste cadeaus die ik mezelf heb gegeven.

Merel

Deze training is een verademing. Met zoveel aandacht, helderheid en liefde gegeven.
Ik voel me weer waterpas gezet.

Dineke

Nu zijn Carla en Remmelt nog bereid de Tantratraining te geven. Ik vind het echt een voorrecht met ze te mogen werken. Ik ken niemand uit de training die niet zegt: 'Dit is het beste persoonlijke ontwikkelingstraject dat ik ooit heb gehad.'

Peter

Ik ben veel meer gaan begrijpen over mijn gaten: de plekken waar ik verkramp of niet aanwezig ben als gevolg van grote pijnlijkheden uit mijn jeugd.

John

Tantra heeft het me in de afgelopen jaren zo enorm veel gebracht. Het maakt me zo blij om mezelf laagje voor laagje af te pellen. Ik kan steeds beter voelen welk leven ik wil leiden.

Naomi
Ik begon aan de Tantratraining in de hoop meer stevigheid en bodem te vinden. Terugkijkend kan ik me nauwelijks meer voorstellen wie ik was voor die tijd. Er is veel meer vrijheid, rust en vertrouwen gekomen in alles wat ik doe. 
Wilma