Nectar

Seks vanuit Tantrisch perspectief

The bees of spirit can turn everything we do and feel - even failure - into nectar

Tantra en seks: ze worden vaak in één adem genoemd. Nectar bestaat uit drie weekenden waarin we seksualiteit onderzoeken vanuit Tantrisch perspectief. In ieder weekend besteden we aandacht aan hoe we seksualiteit ervaren in drie belangrijke centra in ons lichaam: onze buik, ons hart en ons hoofd.

Als je de werking van de drie centra niet herkent, kun je seksualiteit ervaren als een hoop moeite voor bevrediging. Als de drie centra verbonden zijn, kan seksualiteit meer moeiteloos en vervullend worden. Je seksuele gevoelens krijgen de mogelijkheid tot rijping; tot de vloeibare volle zoetheid, als nectar. Zo de liefde bedrijven is een uitdagende mogelijkheid.

Er volgt binnenkort informatie over een nieuwe opzet voor dit programma. Dit zal speciaal voor paren zijn.

Hou de website in de gaten.

 

 

Centrum voor Tantra Boeddha Boudha Meditatie Yab Yum
Meer vervolggroepen:

Inner Flute – Doorgaande Tantragroep
Jade Ei Vervolgdag
Jade Ei driedaagse in Havelte
Jong Tantra Weekend
Leven en Dood
Linkinggroep
Loslaten en Overgave
Nectar: een Doorgaande Groep voor Paren
Ontspannen in Aanraken
Seks & Ruimte
Vloeibaarheid in Aanraking
Vonk Mannen
Vonk Vrouwen
Zeilgroep

Staf
Gem Buur
Kyo Verberk

Locatie
De Ruimte – Amsterdam

10

Voor ons was het heel erg inspirerend om regelmatig (en drie dagen lang!) onze intieme relatie te verkennen.

Samen tijd vrijmaken voor ‘Ons’ en voor wat er ‘tussen Ons’ wil groeien: dat zorgde ervoor dat oude patronen en stroeve gevoelens konden smelten.

Gerrit & Katja

Na dit weekend voel ik dat ik prachtig ben en dat mijn liefde, levensvreugde en verlangen er mogen zijn. Ik heb daarvoor geen bevestiging nodig (nou ja af en toe een klein beetje, haha). Ik heb mezelf ook erkenning gegeven voor mijn verlangen naar het delen van mijn liefde en levensvreugde in een relatie.

Astrid
Ik heb veel oprechte betrokkenheid, wijsheid en compassie gevoeld bij de begeleiding. Het is een uitdaging om Tantra thuis te integreren. Dit is DE plek om te ervaren hoe je dit kunt doen.
Anne

Ik vind het erg fijn om je relatie eens helemaal centraal te stellen en dit allemaal samen te beleven. Elkaar te ondersteunen en zien op een diepere laag; dat is gemakkelijker door alle structuren en de super begeleiding.

Mirjam

Thuis met heldere kaders het ‘huiswerk' doen, vooral met de voorgestelde tijdsblokken en stappen: dat hielp ons. Daar hebben we nog steeds plezier van:-)

Anne

We ervoeren een zee van tijd: een soort aandacht en aanraking die we thuis niet zomaar kunnen oproepen, krachtig ondersteund door het samenzijn met andere stellen.

Gerrit en Katja

In het dagelijks leven neem ik de zachtheid die door Nectar in onze relatie is gekomen, mee. En als het even moeilijk is dat het veel beter is om elkaar op te zoeken dan ervoor te vluchten.

Marco

Nectar is voor mij een fijne vorm om mijzelf, mijn geliefde en onze relatie beter te leren begrijpen en waarderen. Vooral vanuit het perspectief dat alles er mag zijn.

Waar ik aanvankelijk wat teleurgesteld was dat er niet meer lichaamswerk structuren waren, heb ik ervaren dat vooral de zelfonderzoek structuren en meditaties hieraan hebben bijgedragen.

Marco

Mooi hoe Kyo en Gem het direct samen voorleven. En ook heel mooi om andere stellen mee te maken, te zien hoe zij in relatie zijn: zoveel gezichten van liefde.

Gerrit en Katja
Wat ik heb ervaren is de 'quality time' met mijn partner. En hoe ik wel of niet in contact ben met mezelf en met hem, in intimiteit.

Heel fijn om hier tijd voor te maken en in de groep ervaringen op te doen en inzichten te delen.
Alexandra