Nectar: een Doorgaande Groep voor Paren

"The bees of spirit can turn everything we do and feel - even failure - into nectar"

'Nectar' is een doorgaande groep die bestaat uit drie cycli van ieder negen dagen waarin we seksualiteit onderzoeken vanuit Tantrisch perspectief.

In de Introductiegroep heb je kennis gemaakt met een Tantrische ademtechniek die we de Inner Flute noemen. In deze ademtechniek breng je je aandacht bij de stroom van energie in het Kundalini kanaal. In deze groep voor paren richten we onze aandacht op de drie centra die worden aangeraakt in deze beoefening:  je buik, je hart en je hoofd. Als deze drie centra met elkaar verbonden zijn, kan seksualiteit meer moeiteloos en vervullend worden.

Als er nectar vloeit in het Inner Flute kanaal krijgen seksuele gevoelens de mogelijkheid tot rijping; tot de vloeibare volle zoetheid van nectar. Zo de liefde bedrijven is een uitdagende mogelijkheid.

Wat we doen in deze doorgaande groep:

  • Specifieke meditaties om elk centrum verfijnder waar te kunnen nemen
  • Lichaamswerk dat je helpt om meer energie toe te laten in elk centrum
  • Je ontdekt hoe de Inner Flute de stroming van energie in elk centrum activeert en de verbinding tussen de drie centra ondersteunt
  • We vertellen meer over de thema’s die verbonden zijn met elk centrum
  • Je leert eenvoudige Tantrische structuren die je thuis kunt beoefenen
  • Deelrondes zijn een vast onderdeel van het programma
  • We werken met de relatie als bedding voor thema's over verlangen, contact en autonomie - lees daarover meer in dit artikel

1. 'Het Zoemen van de Bijen' (voorjaar 2019)

In deze eerste cyclus dompel je jezelf onder in de lichamelijkheid van je hele buikgebied; van bekkenbodem tot middenrif. De aandacht is vooral op het openen van de seksuele energie in jezelf; in wat er leeft in dit centrum van aanwezigheid.
Onderwerpen die aan bod komen:
- Bekkenbodem: ons overlevingsinstinct, en ontspannen in tijd en ruimte
- Onderbuik: ons seksuele instinct, en zinnelijkheid
- Zonnevlecht: ons sociale instinct, en stralen in contact

2. 'De Honingraat' (najaar 2019)

Deze cyclus gaat over de seksuele energie in je hartcentrum, en hoe deze energie je subtieler en verfijnder laat voelen in contact. De aandacht is nu ook in het verkennen van grenzen en mogelijkheden om je verlangen in contact te brengen.
Onderwerpen die aan bod komen:
- een moedig hart
- compassie
- een open hart

3. 'De Honing' (voorjaar 2020)

De derde cyclus helpt je om seksualiteit meer ruimtelijk te gaan voelen; hoe niemand en niets uitgesloten hoeft te worden. Hoe je met een verfijnd bewustzijn kunt rusten in een gevoel van eenheid met je omgeving.
Onderwerpen die aan bod komen:
- Keel centrum: expressie en vibratie
- Derde oog: direct weten en ontluiken van inzicht
- Kruin: rusten in diversiteit en verbondenheid

Praktische informatie

De meeste oefeningen doe je samen met je (gelegenheids-) partner. Als we expliciet seksuele oefeningen aanbieden, doe je die thuis op zaterdagavond.

Deze doorgaande groep bestaat uit maximaal 13 paren. Je schrijft je telkens voor één cyclus van negen dagen in. Wanneer een paar de groep verlaat komt er plek vrij voor een nieuw paar. Zo ontstaat een langzaam vernieuwende kern met een dragend vermogen waar nieuwe paren van profiteren.

Vanaf het najaar 2019 is het programma op vrijdag van 11.00 - 18.30 uur en op zaterdag en zondag van 10:00 - 17:30 uur. Je bent op vrijdag welkom vanaf 10.30 uur. Op zaterdag en zondag vanaf 9.30 uur.
De genoemde prijs is per cyclus.

De groep is toegankelijk voor paren die een introductiegroep bij het Centrum voor Tantra gevolgd hebben en wordt gegeven door Kyo Verberk en Gem Buur met twee vaste assistenten.

 Datum
Nectar: De Honingraat
08-11-2019 t/m 10-11-2019
13-12-2019 t/m 15-12-2019

Nectar: De Honing
17-01-2020 t/m 19-01-2020
28-02-2020 t/m 01-03-2020
03-04-2020 t/m 05-04-2020

Staf
Gem Buur
Kyo Verberk

Locatie
De Ruimte – Amsterdam

Kosten voor deze groep (Afhankelijk van de datum)
€ 850,- (incl. € 127,05 btw)
€ 900,- (incl. € 135,73 btw)

Opbouw van deze kosten:

Kosten training (Afhankelijk van de datum)
€ 625,- (incl. € 108,47 btw)
€ 675,- (incl. € 117,15 btw)

Kosten verblijf
€ 225,- (incl. € 18,58 btw)

0