Nectar: een Doorgaande Groep voor Paren

"The bees of spirit can turn everything we do and feel - even failure - into nectar"

'Nectar' is een doorgaande groep die bestaat uit drie cycli van ieder negen dagen waarin we seksualiteit onderzoeken vanuit Tantrisch perspectief.

In de Introductiegroep heb je kennis gemaakt met een Tantrische ademtechniek die we de Inner Flute noemen. In deze ademtechniek breng je je aandacht bij de stroom van energie in het Kundalini kanaal. In deze groep voor paren richten we onze aandacht op de drie centra die worden aangeraakt in deze beoefening:  je buik, je hart en je hoofd. Als deze drie centra met elkaar verbonden zijn, kan seksualiteit meer moeiteloos en vervullend worden.

Als er nectar vloeit in het Inner Flute kanaal krijgen seksuele gevoelens de mogelijkheid tot rijping; tot de vloeibare volle zoetheid van nectar. Zo de liefde bedrijven is een uitdagende mogelijkheid.

Wat we doen in deze doorgaande groep:

  • Specifieke meditaties om elk centrum verfijnder waar te kunnen nemen
  • Lichaamswerk dat je helpt om meer energie toe te laten in elk centrum
  • Je ontdekt hoe de Inner Flute de stroming van energie in elk centrum activeert en de verbinding tussen de drie centra ondersteunt
  • We vertellen meer over de thema’s die verbonden zijn met elk centrum
  • Je leert eenvoudige Tantrische structuren die je thuis kunt beoefenen
  • Deelrondes zijn een vast onderdeel van het programma
  • We werken met de relatie als bedding voor thema's over verlangen, contact en autonomie - lees daarover meer in dit artikel

1. 'Het Zoemen van de Bijen' (najaar 2020)

In deze eerste cyclus dompel je jezelf onder in de lichamelijkheid van je hele buikgebied; van bekkenbodem tot middenrif. De aandacht is vooral op het openen van de seksuele energie in jezelf; in wat er leeft in dit centrum van aanwezigheid.
Onderwerpen die aan bod komen:
- Bekkenbodem: ons overlevingsinstinct, en ontspannen in tijd en ruimte
- Onderbuik: ons seksuele instinct, en zinnelijkheid
- Zonnevlecht: ons sociale instinct, en stralen in contact

2. 'De Honingraat' (voorjaar 2021)

Deze cyclus geven we dit voorjaar in 2 weekenden en gaat over de seksuele energie in je hartcentrum, en hoe deze energie je subtieler en verfijnder laat voelen in contact. De aandacht is nu ook in het verkennen van grenzen en mogelijkheden om je verlangen in contact te brengen.
Onderwerpen die aan bod komen:
- een moedig hart
- compassie
- een open hart

3. 'De Honing' (najaar 2021)

De derde cyclus helpt je om seksualiteit meer ruimtelijk te gaan voelen; hoe niemand en niets uitgesloten hoeft te worden. Hoe je met een verfijnd bewustzijn kunt rusten in een gevoel van eenheid met je omgeving.
Onderwerpen die aan bod komen:
- Keel centrum: expressie en vibratie
- Derde oog: direct weten en ontluiken van inzicht
- Kruin: rusten in diversiteit en verbondenheid

Praktische informatie

De meeste oefeningen doe je samen met je (gelegenheids-) partner. Als we expliciet seksuele oefeningen aanbieden, doe je die thuis op zaterdagavond.

Deze doorgaande groep bestaat uit maximaal 13 paren. Je schrijft je telkens voor één cyclus van negen dagen in. De Honingraat cyclus in het voorjaar 2021 geven we bij uitzondering in 6 dagen. Wanneer een paar de groep verlaat komt er plek vrij voor een nieuw paar. Zo ontstaat een langzaam vernieuwende kern met een dragend vermogen waar nieuwe paren van profiteren.

Het programma op vrijdag van 11.00 - 18.30 uur en op zaterdag en zondag van 10:00 - 17:30 uur. Je bent op vrijdag welkom vanaf 10.30 uur. Op zaterdag en zondag vanaf 9.30 uur.
De genoemde prijs is per cyclus.

De groep is toegankelijk voor paren die een introductiegroep bij het Centrum voor Tantra gevolgd hebben en wordt gegeven door Kyo Verberk en Gem Buur met twee vaste assistenten.

Op dit moment zijn er geen data gepland voor deze groep.

 
Meer vervolggroepen:

Jade Ei vierdaagse in Havelte
Jong Tantra Weekend
Leven en Dood
Linkinggroep
Loslaten en Overgave
Ontspannen in Aanraken
Seks & Ruimte
Vloeibaarheid in Aanraking
Zeilgroep

10

Mooi hoe Kyo en Gem het direct samen voorleven. En ook heel mooi om andere stellen mee te maken, te zien hoe zij in relatie zijn: zoveel gezichten van liefde.

Gerrit en Katja

Thuis met heldere kaders het ‘huiswerk' doen, vooral met de voorgestelde tijdsblokken en stappen: dat hielp ons. Daar hebben we nog steeds plezier van:-)

Anne

We ervoeren een zee van tijd: een soort aandacht en aanraking die we thuis niet zomaar kunnen oproepen, krachtig ondersteund door het samenzijn met andere stellen.

Gerrit en Katja

Voor ons was het heel erg inspirerend om regelmatig (en drie dagen lang!) onze intieme relatie te verkennen.

Samen tijd vrijmaken voor ‘Ons’ en voor wat er ‘tussen Ons’ wil groeien: dat zorgde ervoor dat oude patronen en stroeve gevoelens konden smelten.

Gerrit & Katja
Wat ik heb ervaren is de 'quality time' met mijn partner. En hoe ik wel of niet in contact ben met mezelf en met hem, in intimiteit.

Heel fijn om hier tijd voor te maken en in de groep ervaringen op te doen en inzichten te delen.
Alexandra

Nectar is voor mij een fijne vorm om mijzelf, mijn geliefde en onze relatie beter te leren begrijpen en waarderen. Vooral vanuit het perspectief dat alles er mag zijn.

Waar ik aanvankelijk wat teleurgesteld was dat er niet meer lichaamswerk structuren waren, heb ik ervaren dat vooral de zelfonderzoek structuren en meditaties hieraan hebben bijgedragen.

Marco
Ik heb veel oprechte betrokkenheid, wijsheid en compassie gevoeld bij de begeleiding. Het is een uitdaging om Tantra thuis te integreren. Dit is DE plek om te ervaren hoe je dit kunt doen.
Anne

Ik vind het erg fijn om je relatie eens helemaal centraal te stellen en dit allemaal samen te beleven. Elkaar te ondersteunen en zien op een diepere laag; dat is gemakkelijker door alle structuren en de super begeleiding.

Mirjam

Oh, wat was het fijn deze retraite! Wat heeft het me goed gedaan. En wat deden jullie het goed. Zo rustig, vertrouwd, eerlijk, kwetsbaar en krachtig tegelijkertijd. Ik heb me echt gedragen gevoeld. Kon eigenlijk vanaf het begin steeds meer zakken. De groep voelde zo veilig....omdat het fijne mensen waren, maar ook omdat jullie een ontzettende veilige bedding hebben gegeven! Dank hiervoor aan jullie tweeën. En ook aan de assistenten.

Sarah

In het dagelijks leven neem ik de zachtheid die door Nectar in onze relatie is gekomen, mee. En als het even moeilijk is dat het veel beter is om elkaar op te zoeken dan ervoor te vluchten.

Marco