Meesterschap in Mantra instroom

In de zomer van 2017 was Russill Paul op onze uitnodiging voor de eerste keer in Nederland om ons te onderwijzen in 'de yoga van klank': mantra.

Wij zijn zeer onder de indruk van zijn kennis, werkwijze en meesterschap. We stonden zo versteld van de kracht en vitaliteit die werd gegenereerd in de deelnemers en in de groep, dat we hebben besloten onze samenwerking de komende jaren te continueren.

De komende jaren biedt Russill opnieuw de ‘Yoga van de Klank’: een vijfdaagse introductiegroep over de vier hoofdstromingen binnen de Hindoe traditie van Mantra’s.

Daarnaast startten we de doorgaande groep 'Meesterschap in Mantra'. Deze zomer kun je instromen in deze groep. Je begint dan met een tweedaagse retraite met Russill en Remmelt. 

Deze groep is gebaseerd op het 'Mastery of Mantra' programma van Russill Paul, maar uitgebreider van opzet.

Het programma is opgebouwd uit vier componenten:

  • Toegang tot Russill's online 'Mastery of Mantra' programma, die je ondersteunt in je individuele studie en beoefening
  • 4 maandagavonden in Amsterdam om samen te oefenen en te delen, begeleid door Remmelt
  • Een tweedaagse residentiële workshop met Russill en Remmelt in Nederland
  • 5 online sessies met Russill in groepsverband

In dit doordachte en diepgaande programma wisselen zelfstandig studie en samenkomsten met je groepsgenoten elkaar af. Je wordt onderwezen in toegankelijke en systematische stappen. Je gaat terug naar de bron om te leren over de precisie en zuiverheid van mantra in oudste en meest traditionele Vedische traditie.

Mantra hier en nu
We willen echter niet alleen ‘traditioneel’ zijn en we zullen de traditie dan ook aanpassen waar dat voor ons belangrijk is. Tijdens de tien avonden beoefenen we samen de oude methoden, maar onderzoeken we ook wat mantra's doen voor onze menselijke psyche in de huidige tijd en in ónze cultuur.

Wat openen ze in ons? Maken ze ons sterker? Maken ze ons subtieler? Geven ze de veerkracht om te kunnen omgaan met de uitdagingen waar wij mee te maken hebben? Kunnen ze ons helpen te helen en zien waar onze werkelijke kracht ligt?

Om te werken met wat wordt opgeroepen, zullen we de Tantrische inzichten over transformatie gebruiken, gecombineerd met moderne westerse psychologische kennis. We onderzoeken hoe we ‘Dat’ - wat we zo onmiddellijk kunnen ervaren in mantra (energie, aanwezigheid, kracht, vreugde, openheid…) - ook kunnen leven in ons dagelijkse leven. We zullen kijken naar wat daar de verwarringen, angsten en blokkades zijn.

In deze opzet kan iedereen zijn of haar persoonlijke interesse en kwaliteiten ontwikkelen. Sommigen van jullie zijn misschien speciaal geïnteresseerd in de spirituele ervaring of de filosofische betekenis, anderen in muziek en klanken, weer anderen in het schrift, de taal en uitspraak.

'Mastery of Mantra Curriculum' voor 2018
De modules zijn strategisch gegroepeerd in drie fases, op zo’n manier dat je je kunt bekwamen in het zingen van Mantra’s hoe beginnend of gevorderd je ook bent.

PHASE A: Empowerment of Shakti
Module 1: Movements of Shakti (Learn Energy Flow)
Module 2: Yoga of the Tongue (Learn Placements)
Module 3: Prayers of the Heart (Learn Simple Mantras)
Module 4: The Spirit of Community (Learn Classic Mantra)

PHASE B: Study Obstacle Removal
Module 5: Bringing Light to Dark Places
Module 6: Meditating on the Faceless Face
Module 7: Blasting through Obstacles

PHASE C: Focus on Enlightenment
Module 8: Pushing towards Enlightenment
Module 9: Liberation from Death
Module 10: Embracing the Fullness

Iedere module bevat een aantal video- en audio lessen in het Engels, waarin inhoud, betekenis, uitspraak, schrift en veel voorkomende valkuilen in mantra aan de orde komen. Deze bestanden kun je downloaden en/of online beluisteren en ze blijven altijd toegankelijk voor je. Je krijgt de beschikking tot alle lessen bij aanvang van deze training zodat je in je eigen tempo kunt studeren. Russill is beschikbaar voor individuele vragen.

Elke module wordt afgesloten met een audio/videobijeenkomst met Russill. Van deze sessie krijg je na afloop een bestand toegestuurd zodat je alles nogmaals (en zo vaak als je wil) kunt beluisteren. Van tijd tot tijd krijgen we een extra ‘post- modulaire’ oefening die ons helpt het geleerde te integreren in ons dagelijks leven.

Praktische informatie
De tweedaagse residentiële workshop met Russill, Remmelt en Carla is van 9 t/m 11 augustus (van donderdag 18.00 uur tot zaterdag 18.00 uur) in Herberg De Dieken in Holten.

De avonden zijn in Amsterdam op het Centrum voor Tantra:
Asterweg 20G3. Steeds op maandagavond: 24 september; 29 oktober; 26 november en 17 december. Tijd: 19.00 - 22.00 uur.

De data van de audio/video bijeenkomsten met Russill vind je hieronder:

Zaterdag 1 september, 2018 17:00 - 18:00
Zaterdag 8 september, 2018 17:00 - 18:00
Zaterdag 6 oktober, 2018 17:00 - 18:00
Zaterdag 13 oktober, 2018 17:00 - 18:00
Zaterdag 10 november, 2018 17:00 - 18:00
Zaterdag 17 november, 2018 17:00 - 18:00
Zaterdag 1 december, 2018 17:00 - 18:00
Zaterdag 8 december, 2018 17:00 - 18:00
De beide dagen die vallen in één maand gaan over hetzelfde onderwerp. Je kunt je telkens aanmelden voor de dag die je het beste past. Van 16:30 tot 17:00 is Russill online voor de zogenaamde 'pre-session' waarin je extra hulp kunt krijgen.

Kosten training: € 990,- (incl. €171,82 btw)
Kosten verblijf:  € 240,- (incl. 13,58 btw)

Je hoeft voor dezegroep geen introductiegroep te hebben gedaan bij het Centrum voor Tantra. Iedereen met interesse in mantra, tantra en yoga is welkom. Als onderdeel van de inschrijving sluit je een ‘studenten-overeenkomst’ af met Russill Paul.