Vedische- en Tantrische Mantra’s laagdrempelig en informeel

Mantra and Sound of a different kind

Op Russill's verzoek is er dit jaar geen groots concert met muzikanten op het podium en toeschouwers in de zaal. Hoewel het tot nu toe heerlijke explosieve vieringen waren, misten we tegelijkertijd in die setting de persoonlijke ontmoeting en de nabijheid.

Russill zei over zijn komst zomer 2020:

Let’s join and meet each other in the intimacy of your Centre in Amsterdam Noord!

Russill Paul is na drie zomers gastdocentschap bij ons centrum geen onbekende meer. Meer dan duizend mensen hebben hem meegemaakt tijdens de concerten, de Tandava meditaties en de masterclasses. Honderdvijftig CvT studenten werkten en zongen de afgelopen jaren met hem in retraites van de Mysterieschool en de Yoga van Klank.

Dat maakt de weg vrij - en het verlangen begrijpelijk - om elkaar te treffen in een intiemere setting. Gewoon een informele dag ‘bij ons thuis’ op het Centrum voor Tantra in Amsterdam. Tijd om elkaar te ontmoeten, samen de maaltijden te delen, Mantra’s te zingen en de kracht en saamhorigheid ervan te ervaren: dat is het uitgangspunt voor deze dagen.

In het westen zijn we eigenlijk vooral bekend met devotionele Mantra’s. Deze Mantra's uit de zogeheten Bhakti stroming hebben vaak een mooie, zoete melodie.  Dat is niet wat we deze dagen beoefenen en daarom hebben we het ook 'Mantra and Sound of a different kind' genoemd. Deze dagen houden we ons bezig met de Tantrische en de Vedische Mantra’s: iets heel anders dan het zingen van liedjes, zoals je in dit artikel kunt lezen.

Deze dagen zijn open voor iedereen: studenten die al eerder met Russill hebben gewerkt of nu met hem werken, studenten die eerder aan andere groepen hebben deelgenomen én mensen die nog nooit iets bij ons hebben gedaan.

Tantra NederlandVoor wie overweegt om deel te nemen aan de Yoga van Klank (dit jaar staan daarin de Tantrische Mantra's centraal) of Meesterschap in Mantra, waarin je je bezighoudt met Vedische Mantra's vormen de dagen een goede 'taste' van deze 'andere' Mantra's.

Praktische informatie
De 'Mantra and Sound of a different kind' dagen duren van 9:30 - 21:30 en vinden plaats op de Asterweg. Het programma is iedere dag ongeveer gelijk, dus we raden je aan om je voor één dag in te schrijven. Op deze manier willen we veel studenten de kans geven om zich in deze intieme setting te kunnen wijden aan Mantra.

De pauzes in deze dag zijn lang genoeg om samen te lunchen, dineren en elkaar te ontmoeten. Deze maaltijden worden door ons verzorgd en zijn bij de prijs inbegrepen.

Kom in gemakkelijke kleding, waarin je lekker beweegt en in meditatiehouding kan zitten. Een omslagdoek en een fles water is ook fijn om bij je te hebben.

Wie en wat kan ik verder op deze dag verwachten?
Russill en Remmelt zijn er iedere dag. Ze worden daarbij ondersteund door andere zangers en muzikanten. In wisselende samenstelling geven de andere leraren die betrokken zijn bij de Mantra activiteiten acte de presence. Gevorderde studenten zullen je veel kunnen vertellen over hun ervaringen met Mantra.

Speciale interesse in Mantra? Schrijf je dan hier in voor onze speciale Mantra mails.
Meer mantra groepen:

De Yoga van Klank – duik diep in de Tantrische Mantra
Meesterschap in Mantra niveau 1
Meesterschap in Mantra niveau 2
A Studio Experience with Russill Paul and Friends
The Yoga of Sound – a dive deep into Tantric Mantra

Staf
Eelco ten Wolde
Martina Gijsbers
Remmelt van Kleef
Russill Paul

Locatie
Centrum voor Tantra – Amsterdam

3

The day after: aan het nagenieten van een waanzinnig indrukwekkende retraite 'de Yoga van Klank' met Russill Paul. Ik kan me nog haast niet beseffen wat voor verschrikkelijk gaafs ik heb meegemaakt.

Jansje

Alsof er een wens in vervulling is gegaan zonder dat ik van tevoren realiseerde dat ik die had…
Mensen, mensen, mensen, wat was het te gek!

Jansje

Dank voor een week met geweldige ervaringen en volop gevoelens en sensaties. Zo fijn, ik leef twee keer meer, met ook zoveel meer energie...deurtje open gezet...

Rob