Jade Ei Weekend

Het grote verschil tussen spanning en opwinding is adem

Tao en Tantra voor vrouwen

Wil jij in contact staan met je gevoel en intuïtie, zonder overspoeld te worden door je emoties? Werken met het Jade Ei geeft een diepe gronding in je buik, bekkenbodem en je Yoni.

In dit weekend combineren we Tantrische onderzoeksvormen en meditaties met Taoïstische kennis en technieken. Centraal staat het leren werken met het Jade Ei; een beoefening speciaal voor vrouwen, waarbij ze een stenen eitje inbrengt in haar Yoni. Door deze beoefening nodig je meer gevoeligheid, aanwezigheid en genot uit in je Yoni.

Er zijn heel veel redenen om ons terug te trekken uit onze Yoni of spanning te maken in dit gebied. Mogelijk heb je daar al een aantal dingen over gezien in de dialoog met je Yoni, die je deed in de introductiegroep. Los van de pijn van het gemis aan contact met één van onze meest intieme lichaamsdelen, kun je ook last krijgen van fysieke verschijnselen zoals on- of overgevoeligheid, slapte of juist overspanning in je bekkenbodem, vaginale droogte of pijn bij aanraking.

De helende techniek van het Jade Ei helpt je om de tonus van je Yoni te verbeteren, spanning af te voeren en meer stroming in het hele gebied toe te laten. In de taoïstische traditie wordt er gewerkt met de energie van je Yoni waarmee je, net als in acupunctuur, de natuurlijke heling van andere organen in je lichaam kan stimuleren.

Wat mogelijk gaat stromen

Naast de technische kennis en beoefening zal er ook ruimte zijn om te werken met wat wordt aangeraakt wanneer je seksuele energie gaat stromen. Werken met het Jade Ei doe je op jezelf, zonder partner. Daardoor krijg je alle rust en ruimte om je seksuele energie helemaal voor jezelf te ervaren, zonder enige druk om haar strategisch in te zetten voor je relatie.

We zullen speciale aandacht brengen bij de verbinding tussen je hart en je Yoni. Wanneer de liefde en gevoeligheid van je hart wordt aangeraakt door je seksuele energie, kan je in contact komen met een diep gevoel van vrouwelijke kracht en essentie. Als opwinding zich mengt met liefde, wordt je seksuele energie lichter en makkelijker toe te laten. Ook de grotere aarding die het Jade Ei je geeft in je bekkengebied, draagt bij aan het kunnen toelaten van meer energie en meer opwinding in je lichaam.

Wanneer je die energie niet vasthoudt of ontlaadt- en je blijft aanwezig terwijl je diep door ademt: dan komt het veelbesproken vallei orgasme binnen bereik.

Praktische informatie

Deze weekenden worden gegeven door Martina Gijsbers en co-trainer Martine Boerstra op het Centrum voor Tantra in Amsterdam Noord.

We beginnen op vrijdagochtend om 11:00 uur; vanaf 10:30 ben je welkom en is er koffie en thee. Het programma duurt dan tot 18:00 uur. Op zaterdag werken we van 10:00 tot 21:00, zondag van 10:00 tot 18:00 uur en ben je welkom vanaf 9:30.

Iedere vrouw kan haar eigen Jade Ei uitzoeken. We zullen verschillende soorten en maten mee nemen en aanbieden. Omdat de kosten per ei verschillen - afhankelijk van de maat en de kwaliteit van het edelsteen - hebben we besloten om de kosten hiervoor buiten de prijs van het weekend te houden. Reken op een bedrag ergens tussen de € 20,- en € 50,-. Je mag natuurlijk ook je eigen eitje meenemen.

De prijs is inclusief een eenvoudige maaltijd met soep en salade op de zaterdagavond.

Over Martina
Martina heeft na een zware bekkeninstabiliteit leren werken met het Jade Ei. Ze verweeft verschillende tradities in haar Jade Ei workshops - uit de Qi Gong, Healing Tao en de Tantrische beoefeningen van het Centrum voor Tantra.

 


Staf
Martina Gijsbers
Martine Boerstra

Locatie
Centrum voor Tantra – Amsterdam

8

Ik merk dat de intimiteit met mezelf vergroot als ik het Jade eitje gebruik. Ik ben vriendelijker en zachter naar buiten toe.

Ellen

Wat een goeie opbouw en heldere teachings. Gisteren voelde ik me zoooo ontzettend levendig en vrolijk, ik heb zo vaak gelachen en fijn met mijn lief gedeeld.

Anemoon

Ik voel me geraakt door de wijsheid uit onvermoede, oude bronnen; de diepte van het veld en de bereidheid van de vrouwen.
Het weekend heeft mij in mijn vrouw-zijn gesterkt, in het dagelijks leven kan ik het blijven voelen: ‘Ik Ben’.

Belinda

Het is zó goed voor me geweest, om me gedragen te weten door deze vrouwelijke energie in mij, in jou en in al die vrouwen.

Marlies

Het oefenen met het jade eitje vond ik geweldig. Er ging een wereld open voor me. Het was verrukkelijk.

Ellen

In alle veiligheid en gedragen door 'het veld' ontdekte ik de ruimte in mezelf. Flying high en falling low, en daarbij aanwezig blijven. Wat een rijkdom....

Dinne

Mijn eitje en ik ontwikkelen een steeds diepere vriendschap, wat voor een deel te danken is aan Martina's enthousiasme, wijsheid en humor. Haar betrokkenheid is elke keer weer yoni- en en hartverwarmend.

Corien

Ik dij nog uit in de nieuwe ruimte, wat een heerlijkheid! Vrijen heeft ook een geheel nieuwe dimensie met mijn 'nieuwe yoni'. Zooooo fijn om te delen met mijn partner. Echt de kers op de taart na een periode van veel worstelen en zoeken binnen onze relatie'.

Dinne